Home » Washington åpner etterforskning av konkursen til SVB, ifølge amerikanske medier

Washington åpner etterforskning av konkursen til SVB, ifølge amerikanske medier

by Liv Ullmann

NEW YORK: Det amerikanske justisdepartementet har åpnet en etterforskning av konkursen til SVB bank, som kan være rettet mot nylige aksjesalg av flere bankledere, rapporterte flere amerikanske medier tirsdag, med henvisning til kilder som er kjent med saken.

Ifølge Wall Street Journal har byrået som fører tilsyn med aksjemarkedene, SEC, også satt i gang en etterforskning.

Etterforskningen er fortsatt på et foreløpig stadium og kan ikke føre til formell siktelse, legger avisen til.

Ruten hos SVB, en bank nær startups og venturekapitalselskaper, ble fremskyndet av massive uttak fra kunder med mer enn $250 000 på kontoene, mer enn det vanlige beløpet garantert av myndighetene.

Butikken kom under kontroll av den amerikanske regulatoren FDIC på fredag, og markerte den største banksvikten siden finanskrisen i 2007/08.

For å berolige om soliditeten til banksystemet, forsikret myndighetene søndag at alle innskuddene til den konkursrammede Silicon Valley Bank (SVB) ville være garantert.

Verken justisdepartementet eller SEC ønsket å kommentere til AFP om åpningen av en etterforskning.

SEC refererte imidlertid til en uttalelse fra sin styreleder, Gary Gensler, som søndag sa at SEC «vil etterforske og iverksette håndhevelsestiltak hvis den finner brudd på føderale verdipapirlover.»

«I disse tider med økt volatilitet og usikkerhet er SEC spesielt fokusert på å overvåke markedsstabilitet og identifisere og straffeforfølge enhver form for uredelighet som kan true investorer, kapitaldannelse eller markedene generelt,» het det i det øyeblikket.

I en meningsartikkel publisert mandag, oppfordret den innflytelsesrike senator Elizabeth Warren påtalemyndigheter og regulatorer til å «undersøke om ledere har engasjert seg i innsidehandel eller brutt andre sivile eller straffelover.»

Han oppfordret også myndighetene til å få tilbake lønningene og bonusene som ble utbetalt i fjor til SVB-sjef Greg Becker, samt bonuser utbetalt til ledere.

Ifølge børsdokumenter gjennomførte Greg Beck og SVB finansdirektør Daniel Beck aksjesalg i slutten av februar i henhold til en forhåndsbestemt salgsplan.

You may also like