Home » Væpnet konflikt i Israel og de palestinske områdene: hva er rettighetene til reisende?

Væpnet konflikt i Israel og de palestinske områdene: hva er rettighetene til reisende?

by Russell Crowe

Væpnet konflikt i Israel og de palestinske områdene: hva er rettighetene til reisende?

Siden 7. oktober 2023 har Israel og de palestinske områdene vært kastet inn i en forferdelig væpnet konflikt. Utenriksdepartementet fraråder nå franskmennene å reise dit. Hva er konsekvensene for de som allerede har bestilt reise til disse landene? Er det mulig å kansellere oppholdet som er bestilt på siden gratis? Svar fra European Consumer Centre France.

Kansellering, refusjon, retur… hva skal jeg gjøre med flyet mitt?

Hvis selskapet kansellerer flyet ditt på grunn av sikkerhetsspenninger i Israel og de palestinske områdene, vil du ha krav på refusjon av flybillettene dine, men ikke tilleggskompensasjon. Du må kontakte flyselskapet, selv om du har bestilt flyet gjennom en online mellomplattform.

På den annen side, hvis flyet ditt opprettholdes, sjekk billetttypen din og de generelle salgsbetingelsene (GSC). Ta også kontakt med selskapet for å finne ut gjeldende forretningspolitikk. Du vil vite om du kan kansellere den og be om refusjon eller utsettelse av flyreisen med eller uten avgifter.

Hvis du reiser gjennom Israel, de palestinske områdene eller et nærliggende land i Midtøsten og ønsker å reise hjem tidligere enn planlagt, ta kontakt med selskapet. Du kan be dem endre returdatoen. Men vær forsiktig, hvis hun nekter, vil du være ansvarlig for å kjøpe en ny billett.

Mer informasjon om naturkatastrofer, væpnede konflikter og kansellerte reiser: hva er dine rettigheter? (europe-consommateurs.eu)

Godt å vite

Hvis du trenger hjelp eller har problemer med å returnere til Frankrike, kan du kontakte kriseenheten som er åpen ved den franske ambassaden i Israel: +972 (0)3 52 085 51.

Vær oppmerksom på at i tilfelle repatriering organisert av staten, forblir returflyvningen passasjerens ansvar.

Jeg har bestilt overnatting på siden, kan jeg avbestille det?

Ikke systematisk. Sjekk hotell- og leiebetingelsene. Du får vite om du kan avbestille før avreise og om du kan bli belastet med et gebyr.

Kontakt hotelleieren eller eieren for å finne en minnelig løsning, utsette oppholdet eller få refusjon.

Mer informasjon om Hvordan kansellerer du overnattingsreservasjonen din? (europe-consommateurs.eu)

Er jeg dekket av reiseforsikringen min?

Reiseforsikring utelukker generelt fra sine generelle betingelser klimatiske risikoer (sykloner, tsunamier, etc.), helserisiko (dengue, etc.) og politiske risikoer (angrep, borgerkrig, etc.). Derfor er det ikke mulig å bruke dem til å kansellere oppholdet.
På den annen side er det mulig at noen av dine andre forsikringer (bankkort eller annet) dekker denne typen situasjoner. Så husk å ta en titt eller spør din bank eller forsikringsselskap.

Jeg har bestilt en kombinert reise (fly + hotell), kan jeg avbestille den gratis før avreise?

Den europeiske union tillater dette i tilfelle eksepsjonelle og uunngåelige omstendigheter på eller i nærheten av destinasjonen.

Hvis du har bestilt en pakkereise til Israel eller et naboland i Midtøsten, kan du kontakte reisebyrået ditt. Du kan be dem om å avbestille oppholdet på grunn av den nåværende situasjonen. Hvis avbestillingen din aksepteres, vil du ha rett til full refusjon av beløpene som allerede er betalt, men ikke til kompensasjon.

Pakkereisen min er kansellert: hvilke rettigheter har jeg?

Hvis det EU-baserte reisebyrået kansellerer reisen din, har du generelt rett til:

enten til en tilsvarende alternativ reise (andre destinasjoner, andre datoer osv.),
eller tilbakebetaling av betalte beløp.
Byrået kan ikke pålegge refusjon i form av kreditt. Du står fritt til å godta eller ikke godta denne refusjonsmetoden.

Mer informasjon om pakkereiser: dine rettigheter (europe-consommateurs.eu)

Hvis du har problemer med å hevde rettighetene dine overfor en profesjonell lokalisert i et annet land i EU, på Island eller Norge, kan du kontakte CEC France-advokatene gratis via deres nettskjema.

You may also like