Home » værmeldingen på TV i Nord-Europa 03/11/2021

værmeldingen på TV i Nord-Europa 03/11/2021

by Russell Crowe

Klimakulturen er ikke den samme avhengig av land. Hvordan er TV-sendingene i Nord-Europa? Sammendrag mellom Sverige, Norge, Finland, Danmark og Island.

Nordeuropeiske TV-bulletiner

Sverige

Værmeldingskart for Sverige TV – kjede SVT

3-dagers værmeldingskart fra svensk TV-værmelding – kjede SVT

I Sverige byr værmeldingen på mer enn komplette kart, prydet med piktogrammer og temperaturverdier, men den viser også frontologien, noe vi ikke finner i våre franske bulletiner. Dette lar oss se hvor forsenkningene og frontene knyttet til dem sirkulerer, men også å visualisere den dominerende strømmen og hovedområdene for nedbør. Varselet overlapper også: mye informasjon på ett enkelt kort!

Husk også at den svenske værmeldingen er veldig sjenerøs med naboene. Faktisk viser neste dags kart også værforhold for nesten hele Skandinavia, inkludert Estland, Latvia og Litauen!

Norge

Europeisk temperaturkart fra TV-værmelding for Norge – kjede TV2

Norge TV værmeldingskart – kjede TV2

Den norske værmeldingen ligner på formatet vi kjenner i Frankrike. Spesielt tilbyr den temperaturanimasjoner på kontinental skala, for å visualisere luftmasser. Værvarselkart er veldig klassiske med enkle værpiktogrammer knyttet til temperaturverdier og vindpiktogrammer.

Når nyhetene krever det, tilbyr den norske værmeldingen bilder eller videoer i begynnelsen eller slutten av TV-sendingene, noe som gjør dem mer livlige. I Frankrike finner dette formatet mange likheter med nyhetsbrevet France 2.

Finland

Værmeldingskart for Finland TV – kjede Yle

3-dagers temperaturkart fra Finland TV værmelding – kjede Yle

Den finske værmeldingen er et eksempel på modernitet. Værvarselskart tilbyr tydelige piktogrammer knyttet til temperaturverdier, men det er ikke alt! Fjernsynskanalen klarte å inkludere den dominerende strømmen, samt fronter og nedbørsområder i sine kart, litt som den svenske værmeldingen men med en ufeilbarlig modernisme.

I tillegg til sin moderne design, er det finske været også basert på animerte kart. Den tilbyr også jevnlig kart dedikert til spesifikke fenomener, for eksempel i de siste dagene en visualisering av svært kalde temperaturer i 3 dager. I tillegg begynner nyhetsbrevet med en visualisering av været over hele Europa og avsluttes med en verdensomvisning. Vanskelig å gjøre mer komplett!

Danmark

Danmark TV værmelding kart – kjede DR

Danmark TV Værmelding Sunshine Rate Chart – kjede DR

Av de 5 landene vi besøker i denne artikkelen, er Danmark desidert det som gir mest tid til klima. Lengden på ditt daglige nyhetsbrev? 10 minutter ! I virkeligheten er det mer en avis enn et enkelt nyhetsbrev, siden programlederen tilbyr, i tillegg til prognosekart, en rekke klimatologiske data (regn, sol, værmeldinger), men også rapporter om det aktuelle været og dets konsekvenser.

Når det gjelder Finland, er presentasjonen svært moderne med en gigantisk skjerm og mange innlegg. I stedet for å tilby morgen og ettermiddag, er kartene skalerbare og viser dagens forløp som helhet med vær- og temperaturpiktogrammer, men også overskyet og regntunge masser i bakgrunnen.

Island

Værmeldingskart for islandsk TV – kjede RÚV

Værmeldingskart for Island TV – kjede RÚV

Island, et lite øyland med 364 000 mennesker, har likevel fint vær. Den islandske bulletinen begynner med en animasjon av situasjonen til Grønland på de britiske øyer, som gjør det mulig å visualisere handlingssentrene og nedbørsområdene. For prognosekart er Island zoomet inn. Trykkisobarene opprettholdes på samme måte som nedbørssonene, over hvilke piktogrammer av vær, temperatur og vind er lagt over.

Vi må legge vekt på det moderne utseendet til nyhetsbrevet og de mange animerte kartene det tilbyr. I tillegg ender den islandske værmeldingen ofte med en omvisning i Europa, og tilbyr spesielt å vite været i Paris og Toulouse eller til og med i Spania.

oppsummertHvis det er åpenbare forskjeller mellom land, nøler ikke nordeuropeiske værmeldinger med å satse mer på modernitet og visuelle animasjoner sammenlignet med de fleste rapporter i Frankrike. Videre er målet å sentralisere så mye informasjon som mulig på ett enkelt kort. Ingen av de 5 landene vi nettopp har nevnt skiller tid og temperatur, mens trenden fortsatt er å tilby to forskjellige menyer i Frankrike. Ville vi vært mer konservative? …

You may also like