Home » Vaivari åpner den første treningsleiren i Latvia for personer med mobilitetsproblemer – Helse – Nyheter

Vaivari åpner den første treningsleiren i Latvia for personer med mobilitetsproblemer – Helse – Nyheter

by Russell Crowe

Rundt 200 personer trenger rullestolopplæring hvert år. Rullestoltreningsområdet vil være tilgjengelig for NRC Vaivari-pasienter og andre rullestolbrukere.

Studier har vist at personer som er selvstendige i rullestol også er mer selvstendige i sine daglige aktiviteter og kan bedre integrere seg i arbeidsmarkedet. Disse menneskene reduseres også i omsorgsnivået de trenger, og de blir mer selvstendige og i stand til å leve et verdig liv.

«Å lære å bruke rullestol er som å lære seg å gå på nytt. Å bruke rullestol innendørs er vanligvis lett å lære, men pasienter har problemer med å bruke rullestolen utendørs. Utilgjengelige miljøer, fortauskanter, de forskjellige overflatene, trappene er ting som begrenser daglige aktiviteter og isolere mennesker fra omverdenen fordi de rett og slett ikke kan fungere i den», forklarer Anda Nulle, Vaivari-leder i Flyktninghjelpen.

Bootcamp-prosjektet er basert på retningslinjene for utviklingsprogrammet for rullestolferdigheter utviklet av kanadiske spesialister og tar hensyn til anbefalingene fra NRC Vaivarus erfarne spesialister så vel som veibyggingsingeniører. Dette treningsfeltet er det første i Latvia og, sammenlignet med Haapsalu, nærmest den virkelige situasjonen i naturen.

Flyktninghjelpen «Vaivari» er det største rehabiliteringssenteret i landet, der 2000 dysfunksjonelle pasienter rehabiliteres hvert år etter sykdom og skade, hvorav mange allerede sitter i rullestol eller bruker andre mobilitetshjelpemidler for første gang, og de har begrensede fysiske og sosiale fasiliteter. . . Flyktninghjelpen «Vaivari» krever opplæring av 200 pasienter hvert år, det vil si integrering av disse menneskene i samfunnet, inkludert praktisk opplæring slik at folk kan lære seg å bevege seg i rullestol trygt, både i byen og på landsbygda.

Ergoterapeutene i Flyktninghjelpen «Vaivari» har sammen med fysioterapeutene, etter eksemplet fra rehabiliteringssentrene i utlandet, som Haapsalu, Barcelona og andre rehabiliteringssentre, rehabiliteringssentrene i USA, Canada, Norge gitt rullestolopplæring for å fremme pasientens uavhengighet i noen tid.

Til nå har denne opplæringen på grunn av plass- og utstyrsmangel vært svært begrenset for å prøve å tilpasse eksisterende ressurser.

Prosjektet er gjennomført med støtte fra European Maritime and Fisheries Fund og midler fra stiftelsen «Vaivari» Development Fund – donasjoner fra enkeltpersoner og bedrifter. Byggeplanen for treningsplassen er utviklet av SIA «Tomus» veiingeniører Valdis Polmanis og Artūrs Zirnis.

Flyktninghjelpen «Vaivari» er et objekt av nasjonal betydning for medisinsk rehabilitering, helse- og sosialomsorg, utdanning og vitenskap – den største medisinske institusjonen i sitt slag i Latvia. Flyktninghjelpen Vaivaris hovedaktivitetsfelt er medisinsk rehabilitering. De siste årene har det blitt foretatt investeringer fra ulike finansieringskilder for å gi det høyeste nivået av medisinsk, teknologisk og faglig grunnlag som er i stand til å tilby moderne og konkurransedyktige rehabiliteringstjenester.

You may also like