Home » Vår største sprintsuksess i Estonian Roller Ski World Cup – Vintersport – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

Etter suksessen i første runde av verdenscuppen i Slovakia for en måned siden, vant latviske nasjonale scootere flere priser i andre runde i Estland, hvor mer enn hundre skiløpere fra Norge, Sverige, Russland, Italia, Ukraina, Slovakia, Tsjekkia, Estland, Latvia konkurrerte i voksen- og ungdomsgrupper.,. Den mest suksessrike av våre utøvere var den første av tre konkurransedager, det vil si 1,3 km fristilssprint.

Selv om han viste sjette gang av 43 kvalifiserte deltakere, tapte lederen faktisk seks sekunder og var mer enn to sekunder bak de tre, Raimo Vīgants var taktisk veldig god nok en gang i finalen. Madonietis slo alle konkurrentene i den avgjørende runden, de nærmeste var Erik Silfvers fra Sverige og Patrick Christopher fra Norge, som feiret den andre seieren denne sesongen. I slutten av juli i Slovakia vant Raimo førsteplassen på 15 km fristil med en massiv start. Om vinteren kom Aleksandrs Terentjevs, en russer som tok en meget overbevisende seier i U23-verdensmesterskapet i klassisk stil, på femteplass, men Bolsjunov var bare på en fjern 24. plass. På distansen i det generelle klassementet, der en Madonna feiret seier for en måned siden, endte Vigants denne gangen på 13. plass, men i klassisk stil på 15 km, hvor førsteplassen ble vunnet av Bolshunov, viste Raimo niende gang (+1: 49,6).

Samanta Krampe var den eneste på laget vårt som kunne vinne to priser denne gangen. Selv om 18-åringen fra Riga viste kun den niende tiden (+13 sekunder) i sprintklassifiseringen av mer enn 20 juniordeltakere, var det kun den talentfulle 16-årige russiske skiløperen Aleksandrs Kazakova som klarte å gå raskere enn vår representant i finalen.. Samanta vant nok en andreplass på 26 km fristil med en massiv start, hvor hun tapte halvannet sekund til Kazakova, men var tre ganger foran sin nærmeste følger Laura Mortanja fra Italia. Dermed gjentok Samanth Krampe Slovakias suksess, da de også vant to andreplasser i første etappe av verdenscupen.

Fjerdeprisen for Latvia ble vunnet av Lauris Kaparkalējs, som var den nest raskeste i sprinten for juniorer, og tildelte kun slovakeren Jahim Cenek. Også for fire uker siden i Slovakia vant Madonnas kaptein Madonna andreplassen, så vellykket på 15 km fristil med en massiv start. I mellomtiden vant Siguldas Rainer Paeglis den beste plassen i vår 26 km fristil med en massiv start i Estland, og ble nummer seks i ungdomskonkurransen (+1,6 sek.). På denne distansen gikk den beste starten i voksengruppen for kvinner til Madonnas Kitty Auziņa. Vinneren ble tsjekkiske Sandra Shucova, men andreplassen gikk til Natalia Neprajeva, som vant to sølvmedaljer i Oberstdorf-VM i vinter.

Den tredje etappen av verdenscupen går denne helgen hos oss i Madona.