Home » Vekking 11. september: Nye kroneregler Frankrike • Statsbesøk i Norge

Vekking 11. september: Nye kroneregler Frankrike • Statsbesøk i Norge

by Russell Crowe

Er du på vei? Her finner du en oversikt over aktivitetene. Sjekk her jernbanekalender.

Hva kan du forvente deg i dag?

  • Det er summarisk saksgang i Haag: Stiftelsen Demos og Dirk van Kampen de Dieren krever at de gamle kronemålene før 25. september 2021 tilbakeføres. De ønsker for eksempel tilbakeføring av halvannen meter-regelen.
  • Flere nederlandske frivillige organisasjoner tar den nederlandske staten for retten. De vil at landet vårt skal slutte å levere våpen til den egyptiske marinen.
  • Kong Willem-Alexander og dronning Máxima begynner sitt statsbesøk i Norge. De blir møtt av kong Harald V og dronning Sonja på Slottet i Oslo.
  • Frankrikes president Macron henvender seg til befolkningen om mulige nye kronetiltak.
  • Hva skjer hvis det skjer et oljeutslipp i Nordsjøen og tusenvis av forurensede fugler kommer i land? Rijkswaterstaat kjører en øvelse for å etterligne dette.

Hva gikk du glipp av?

På grunn av et økende antall koronainfeksjoner kan ikke sykehjem vente måneder på å få en boostervaksine mot viruset. Om mulig bør det ekstra treffet brukes denne måneden, sier helseledere på nyhetstime.

Bransjeforeningene Actiz og SPOT sier også at vaksiner bør nå ut til sykehjemsbeboere og ansatte raskere. Antall plasser med smittede beboere steg raskt til 510 de siste ukene, 20 prosent av det totale antallet sykehjem.

Det sier avtroppende minister De Jonge «for å se om den ekstra injeksjonen kan fremmes.

Andre kveldsnyheter:

Og så dette:

De fire astronautene som dro til den internasjonale romstasjonen i en SpaceX-rakett i slutten av april, har returnert til jorden. Like etter klokken 04.30 landet Dragon-kapselen hans i Mexicogulfen nær den amerikanske delstaten Florida.

Tilbaketuren var litt ubehagelig for passasjerene. Kapseltoalettet gikk i stykker, noe som tvang mannskapet til å bruke bleier under den åtte timer lange flyturen.

Toalettet, som bruker et eksosanlegg for å holde ting i riktig retning i vektløshet, ble funnet å ha en lekkasje, noe som vekker bekymring for korrosjon av aluminiumsdelene til romfartøyet. Derfor ble astronautene beordret til å ikke bruke badet. «Selvfølgelig er det ikke optimalt,» sa astronaut Megan McArthur i et videointervju før retur, «men vi kan håndtere det mens vi er ombord på Dragon.»

You may also like