Home » Verdensmesteren i juniorski kunngjør uventet slutten på karrieren – Vintersport – Sportacentrs.com

Verdensmesteren i juniorski kunngjør uventet slutten på karrieren – Vintersport – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

Mars Mēlumu Johansen ble ansett som det nye håpet for skisporten i Norge. Hun var selvfølgelig ikke like god som fire år gamle Helen Maria Fossesholm, men det manglet ikke på suksesser. Det nest siste året 2016 vant Johansen gull på 5km klassisk i ungdomskonkurransen, men ett år senere, i siste sesong, la jeg til ytterligere 10km fristilgull og 5km fristilsølv i ungdoms-VM.

I fjor i Tyskland, hvor Patricia Eiduka (4. plass i juniorkategorien) og Raimo Vīgants (9. plass i U23-gruppen) startet med utmerkede resultater, vant nordmannen sølv på 10 km klassisk i U23-VM, og innrømmet kun til The VM-medaljevinner Ebai Andersone fra Sverige, og ble vinneren av stafetten. På verdenscupetappene har han sjelden startet, og endt på trettitre ganger, og ble nummer 17 på 30 km distansen i Holmenkollen i 2019 som den beste i karrieren. Han har vært blant de ti beste i Norgesmesterskapet fem ganger.

Den 24 år gamle skiløperen var ikke på det norske landslaget og maratonlaget planla å bruke sesongen, men til slutt ble det besluttet å sette en stopper for karrieren. Du nevner ikke en konkret årsak, men du er sannsynligvis klar over vanskelighetene du må gjennom for å være en del av det norske laget. «Det er den vanskeligste avgjørelsen i livet mitt. Jeg har bestemt meg for å legge skiene mine på hylla. Jeg er ikke en som gir opp lett, men jeg er ikke en som gjør ting jeg virkelig ikke tror på.»

Ressurser brukt:
NRK.no – Norske nyheter, TV og radio og alt …

You may also like