Home » Verdensmesterskap | Canada møter Finland i kvartfinalen

Verdensmesterskap | Canada møter Finland i kvartfinalen

by Edvard Munch

(Riga) Tyler Myers scoret det kampvinnende målet drøyt fire minutter ut i tredje periode da Canada avsluttet den innledende runden av verdensmesterskapet i hockey for menn med en 3-1-seier over Tsjekkia tirsdag.

Peyton Krebs og Lawson Crouse, til et tomt mål, traff også målet for Canada. Scott Laughton la til to assists til rekorden sin, mens Montreal Canadiens-målvakt Samuel Montembeault tok seieren etter å ha gjort 17 redninger.

«Vi har ikke vært i stand til å score konsekvent siden begynnelsen av turneringen, men vi hadde et flott mål fra Myers,» sa Krebs i en uttalelse. Vi må fortsette å spille som vi gjorde i første omgang. »

Martin Kaut forsikret svaret fra tsjekkerne. Målvakten deres, Karel Vejmelka, ble full av 41 skudd.

Canada endte på andreplass i pulje B med 15 poeng (fire seire i regulering, en på overtid, ett tap på overtid og en i regulering), to foran Tsjekkia på tredjeplass. Det endte også med en tapsrekke på to kamper, mot Sveits og Norge, i nevnte rekkefølge.

«De to siste kampene gikk ikke slik vi ønsket, så i dag ønsket vi å spille med intensitet og være effektive defensivt. Jeg er fornøyd med fremgangen til laget vårt, sa Canadas hovedtrener André Tourigny.

Sveits, som skal spille sin siste kamp i den innledende runden senere i dag mot vertene Latvia, var allerede garantert å havne på toppen av gruppen i kraft av samlet 18 poeng (seks seire i reglementet).

Canada vil møte arrangementets andre vertsland, Finland, i kvartfinalen. Finnene, de forsvarende mesterne i turneringen, var allerede garantert å havne på tredjeplass i gruppe A før tirsdagens kamper. De møter Danmark på slutten av dagen.

«Finland spiller veldig høy intensitet og gir ikke motstanderne mye plass, så vi må jobbe hardt for hver tomme på isen. Det vil være morsomt å spille mot finnene hjemme fordi vi vet at arenaen kommer til å være høylytt, sa Myers.

I andre kamper tirsdag slo USA Sverige 4-3, Slovakia knekte Norge 4-1 og Tyskland slo Frankrike 5-0.