Home » «Vi vil at alle skal føle seg komfortable», protesterer tyske olympiere i uniformer som dekker kroppen.

«Vi vil at alle skal føle seg komfortable», protesterer tyske olympiere i uniformer som dekker kroppen.

by Russell Crowe

Tradisjonelt konkurrerer utøvere i bikinidresser, men i internasjonale konkurranser er det tillatt å delta med en trøye som dekker hele lengden på beina. Men til nå ble de fleste helkroppsformer tegnet kun av religiøse grunner.

Laget deltok også på trening i disse draktene torsdag, men beslutningen om å bruke dem i søndagens kvalifiseringskamp ble tatt kort tid før.

«Vi vil at alle kvinner skal ha det bra med kroppen,» sa Sarah Voss, en 21 år gammel tysk idrettsutøver. «Atletikk blir stadig vanskeligere når det begynner å vokse utenfor babyens kropp.»

«Som barn følte jeg ikke at strømper var uvanlige. Men etter hvert som jeg begynte i puberteten og menstruasjonen, begynte jeg å føle meg mer og mer ukomfortabel,» la Vosa til.

Allerede i april kunngjorde det tyske friidrettsforbundet at dets utøvere ønsket å bekjempe seksualiseringen av friidretten ved å fremheve problemet med seksuelle overgrep.

Olympierne ønsket å gå foran med et godt eksempel, og derfor fikk de også skryt fra andre utøvere.

– Jeg synes det er flott at de hadde så mye mot til å stå i sentrum av en stor arena og vise jenter verden rundt at de kan gjøre hva de vil, sa den norske idrettsutøveren Julia Eriksen.

Tyske olympiere er ikke de eneste som har protestert mot at kvinnelige idrettsutøvere har blitt kledd i nakenuniformer.

Som Jauns.lv allerede har meldt, har det norske strandhåndballlaget fått en bot på 1500 euro fordi utøverne deltok på bronsekampen i EM i Varna, Bulgaria, iført shorts i stedet for bikini, slik det er vanlig i denne sporten.

Køre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund, sa at straffen selvfølgelig skulle betales, men at det burde være et fritt valg om hvordan utøverne skal kle seg til konkurransen, da det viktigste er hvordan spilleren har det. . atlet på laget.

Relaterte nyheter

Sangerinnen Pinka har på sin Twitter-profil innrømmet at hun er stolt av de norske utøverne og at hun er villig til å betale deres straff.

– Jeg er veldig stolt av det norske kvinnelaget i håndball fordi de protesterte mot de svært sexistiske reglene for uniformer. Det europeiske håndballforbundet bør straffes for sexisme. Jeg er glad i dere damer! Jeg betaler gjerne boten din. Fortsett!»

Andre leser for tiden

You may also like