Home » Victoria fra Sverige og Haakon fra Norge, to søskenbarn i Kenya

Victoria fra Sverige og Haakon fra Norge, to søskenbarn i Kenya

by Liv Ullmann

I slutten av november reiste de sammen til Kenya, invitert av FNs utviklingsprogram, hvis initiativ de begge fremmer, spesielt innen økologi.

I lobbyen på Tribe Hotel i Nairobi utveksler kronprinsesse Victoria av Sverige og kronprins Haakon av Norge kunnskapsrike blikk. Denne dagen i november forbereder de seg på å delta i frokosten som arrangeres av representantene for FNs utviklingsprogram. Siden i går og i tre dager har de skandinaviske søskenbarna foretatt en felles offisiell reise til Kenya, for å understreke koblingen mellom denne afrikanske nasjonen og de nordiske kongedømmene: «Mangfoldet i den kenyanske økonomien gir viktige muligheter for partnerskap. de tre landene, spesielt innen miljø, helseteknologi, fornybar energi», heter det i pressemeldingen fra den norske ambassaden i Nairobi.

Selv om prinsen har vært en goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram siden 2003, er Victoria av Sverige en av sytten personligheter utpekt av FN for å forsvare økologiske mål. Dagen før dukket Victoria opp alene på den svenske ambassaden på en mottakelse til hennes ære. Fornøyd over å være tilbake i Kenya tretten år etter sitt siste besøk, gledet hun seg i sine taler over den synlige fremgangen som ble gjort når det gjelder biologisk mangfold.

I Kenya, 22. november, besøker kronprinsessen av Sverige og kronprinsen av Norge avfallssenteret Kitengela, ikke langt fra hovedstaden. © Bilder DDP/ABACA

Etter at Tribe Hotel drar Haakon of Norway og den eldste datteren til kong Carl XVI Gustaf til Adanien Labs, et Nairobi-selskap dedikert til teknologisk innovasjon, og besøker deretter avfallshåndteringssenteret i Kitengela, ikke langt fra hovedstaden. . Utrustet i en blå flokket vest med FN-logoen, ønskes arvingene til tronen velkommen til lyden av tradisjonell musikk og dans.

På et offisielt besøk i Kenya fra 21. til 24. november 2022, er Victoria of Sweden så begeistret for å bære den tradisjonelle Masai-kjolen at hun vil bære kjedet samme kveld, under en mottakelse.
På et offisielt besøk i Kenya fra 21. til 24. november 2022, er Victoria of Sweden så begeistret for å bære den tradisjonelle Masai-kjolen at hun vil bære kjedet samme kveld, under en mottakelse. © Dana Press / Beste bilde

En lokal kultur som forfører dem til å ta på seg Masai-kostymet, tid for noen bilder etter en guidet tur i byen. Dagen etter landet et FN-chartert fly i Kwale, hvor arvingene til den svenske og norske kronen ankom for å lære om mangroveskogplantingsprosjektet, hvis karbonlagringskapasitet er avgjørende i kampen mot klimaendringene.

24. november, på et felles offisielt besøk i Kenya, lanserte kronprinsesse Victoria av Sverige og kronprins Haakon av Norge et innovasjonssenter i Nairobi.
24. november, på et felles offisielt besøk i Kenya, lanserte kronprinsesse Victoria av Sverige og kronprins Haakon av Norge et innovasjonssenter i Nairobi. © Stella Pictures/ABACA

Bevæpnet med en spade, som han allerede hadde gjort i 2019 på Tongaøyene, planter kronprins Haakon symbolsk et tre, overvåket av Victoria av Sverige. Begge blir deretter møtt av Fatuma Achani, den første kvinnelige guvernøren i Kwale. Etter en høst av håndverksgaver laget av landsbybeboerne, avslutter de skandinaviske søskenbarna turene med et foredrag i Nairobi, hvor samarbeid og økologi forblir nøkkelordene mer enn noen gang. Venter på handlinger som bidrar til å begrense global oppvarming.

You may also like