Home » Brasil: Lula ved makten, gode nyheter for Amazonas?

Brasil: Lula ved makten, gode nyheter for Amazonas?

by Henrik Ibsen

Ifølge ham har den nye presidenten all interesse i å bevare denne skogen på flere millioner km², som allerede er hugget ned i mer enn 20 % av overflaten, for å veilede landet mot målene for COP21, men også for å skaffe finansiering og sikre tilliten. av urbefolkningen, som stemte på ham under valget. «Han er ikke lidenskapelig opptatt av økologi, men han er et politisk dyr, han forsto hva denne saken kunne gjøre for ham.»påpeker Hervé Thery.

Fremfor alt fordi det ikke er veldig komplisert å markere avstanden med forgjengeren. I løpet av de fire årene av Jair Bolsonaros periode har forsvinningen av hektar med urskog økt med 75 % sammenlignet med det foregående tiåret. «Flere hundre forbudte plantevernmidler ble tillatt, inkludert noen svært farlige, skogbranner ble startet for enhver pris for å gjenvinne land for soyaplaner»beskriver spesialisten.

Statsoverhodet arbeidet også for å trekke tilbake makten til å undersøke og undertrykke landrydding som Lula hadde tildelt før ham til det brasilianske instituttet for miljø og fornybare naturressurser. «Han kunne ikke endre miljølovgivningen (…), men han lot det skje»François-Michel Le Tourneau, geograf forskningsdirektør ved CNRS og spesialist i Amazonas, forklarer til LCI i videoen som leder artikkelen. Som et resultat blir nesten alle miljøbøter foreløpig ikke betalt. Derfor er det opp til hans etterfølger å skru til skruen.

For dette vil du ikke ha hendene helt fri. Pressgruppen Bancada ruralista, som samler aktører fra den landlige verden, fortsetter å være mektig. Men det brasilianske parlamentet er 60 % dominert av Centrão, sentrumspartier uten noen reell definert ideologisk linje, klare til å stille opp for presidentskapet. Når det gjelder Bolsonarista-guvernørene, vil de sannsynligvis ikke hindre det heller, «vant til å forhandle med føderal makt fordi de er avhengige av deres subsidier»legger François-Michel Le Tourneau til.

You may also like