Home » «Vikings: Valhalla» på Netflix: sesong 2 tar av

«Vikings: Valhalla» på Netflix: sesong 2 tar av

by Henrik Ibsen

Fra begynnelsen av «Vikings: Valhalla» lurte vi på hvem som egentlig var den mest karismatiske helten. Leif Erikson, spilt av australske Sam Corlett? Eller Harald Sigurdsson, spilt av briten Leo Sutter? Faktisk er det heltinnen Freydis Eiriksdottir som vinner i sesong 2, hvis åtte episoder slippes på Netflix torsdag 12. januar. Husk at denne serien er en oppfølger til «Vikings», som foregår hundre år senere, på 1000-tallet, men den ser flott ut selv om du ikke har sett den forrige.

I sesong 1 ble handlingen delt mellom Skandinavia og De britiske øyer, og mangedoblet sammenstøt og rivalisering om tronen til Norge, Danmark og England. Beseiret på slutten av de første åtte delene har den kristne nordmannen Harald Sigurdsson og de hedenske grønlendingene Leif Erikson og hans søster Freydis Eriksdotter bare én idé i tankene: å ta hevn på Olaf, Haralds halvbror, også i en dårlig posisjon mot den danske Barbe Fourchue. Det velfylte persongalleriet gjør historien litt kompleks i begynnelsen, så du må huske hendelsene i sesong 1 godt for å takle oppfølgeren bedre.

spektakulære actionsekvenser

La oss si det med en gang, hele handlingen som foregår i England er ærlig talt uinteressant. På den annen side likte vi å se kjernetrioen endelig våge seg inn i nye land. I Jomsborg, for eksempel, en tilsynelatende utopisk bosetning i Pommern, som er et fristed for vikinger som fortsatt tilber de gamle gudene. Handlingen reiser også til Novgorod, Russland, og tar til og med sikte på Konstantinopel (nå Istanbul, Tyrkia).

Fra de første minuttene er den blodige siden som sagaen elsker, der. Noen torturøkter fører til og med til å se bort etterpå. Spektakulære actionsekvenser er også på programmet, men det er i det følelsesmessige og intime registeret at «Vikings: Valhalla» ofte har mest kraft.

På dette nivået er den svenske skuespillerinnen Frida Gustavsson, som låner sine trekk til Freydis Eriksdotter, imponerende. Allerede full av potensial i sesong 1 overgår hun alle medspillerne her. Krigeren hun legemliggjør er nå kjent for vikingene som troens garanti. Stilt overfor utbredt kristendom søker han å beskytte tilhengerne av den gamle religionen, de som tilber gudene Odin, Freyja eller Frigg.

En episk og fengslende saga

Forelsket i Harald som bare har én idé i tankene, å bli kongen av Norge, vet hun at hennes egen skjebne er annerledes. Mellom skuffelser og svik er Freydis den som nå bærer alt håp om en by. Legg merke til at blant de nye ansiktene finner vi Bradley James (sett i serien «Merlin»), svært overbevisende i huden til en av Jomsborg-vikingene.

Redaktørens notat:

» Viking: Valhalla », Amerikansk serie av Jeb Stuart, med Frida Gustavsson, Sam Corlett, Leo Sutter… Sesong 2 (2023), åtte episoder på 43 til 54 minutter hver.

Visst, settingen av denne sesong 2 tar noen ganger for lang tid, men ved å utvide omfanget forblir «Vikings: Valhalla» en episk og fengslende saga. Den tredje episoderunden er allerede i produksjon, med innspillingen som startet i mai i fjor. Spesielt vet vi at skuespilleren Goran Visnjic («Emergency», «Guttene») vil være der i skoene til Erik den røde, faren til Leif og Freydis, med en kriminell fortid. Det lover!

You may also like