Home » Volodymyr Zelensky oppfordrer EU til å eksportere strøm til landet sitt

Volodymyr Zelensky oppfordrer EU til å eksportere strøm til landet sitt

by Siv Jensen

Macron vil hjelpe ukrainere med å «motstå denne vinteren»

Emmanuel Macron understreket tirsdag det internasjonale samfunnets vilje til å hjelpe ukrainerne. «motstå denne vinteren» før et Russland som handler «feigt» og hvis mål er «senke ned i mørke og kulde». «Russland, hvis militære svakheter har blitt avslørt, har valgt en kynisk strategi som tar sikte på å ødelegge sivil infrastruktur for å bringe Ukraina i kne.»erklærte han ved åpningen av konferansen om bistand til Ukraina som holdes i Paris.

Etter konferansene i Lugano, Warszawa og Berlin de siste månedene, har dette møtet, som samler 70 delegasjoner fra land og internasjonale organisasjoner, inkludert flere regjeringssjefer, som mål å «handy-handy»forklarte Macron.

Han anklaget Moskva for å handle «feigt» til «så terror blant sivile, prøv å knekke ryggen, i mangel på å kunne holde fronten». «Disse angrepene som Russland åpent innrømmer kun er rettet mot å undergrave motstanden til det ukrainske folket utgjør krigsforbrytelser» WHO «vil ikke gå ustraffet», hamret det franske statsoverhodet. Ofte kritisert for sin insistering på forhandlinger mellom Moskva og Kiev, har Emmanuel Macron gjort det klart at han er tilbake i Ukraina. «bestemme betingelsene for en rettferdig og varig fred». han følte det «The Ti Point Peace Plan» av hans ukrainske motpart, Volodymyr Zelensky, var «et utmerket grunnlag som vi vil bygge på sammen».

Men «den umiddelbare nødsituasjonen er å støtte motstandskraften til det ukrainske folket»tilbakekalt, venter på internasjonale bidrag «opp til utfordringen». Han annonserte en ekstra fransk støtte, i 2023, på 76,5 millioner euro for å tilbringe vinteren, «i feltet elektrisitet og energi» spesielt for anskaffelse av lysdioder.

You may also like