Home » 1899 på Netflix: vil den nye serien fra skaperne av Dark få deg til å hallusinere også? – Nyhetsserie

1899 på Netflix: vil den nye serien fra skaperne av Dark få deg til å hallusinere også? – Nyhetsserie

by Roald Amundsen

Skaperne av Dark vender tilbake til Netflix med en ambisiøs ny serie med tittelen 1899. Er den verdt å se?

Hva er det snakk om?

Serien følger de mystiske omstendighetene rundt reisen til et skip med immigranter fra Europa som seiler mot New York. Passasjerene har alle forskjellige bakgrunner, men deler de samme drømmene og håpene for det nye hundreårsjubileet og deres fremtid i utlandet.

Når de oppdager et annet skip som driver i åpent hav, savnet i flere måneder, tar reisen deres en uventet vending. Det de finner om bord vil gjøre reisen deres til en bedre verden til en marerittaktig gåte, og avsløre forbindelsene mellom hver av passasjerene, sammenvevd i et nett av hemmeligheter.

1899 av Jantje Friese og Baran bo Odar. Episoder sett: 6/8

Med hvem?

For sin nye serie har skaperne av Dark en stor europeisk rollebesetning full av talenter og ansikter kjent for serieelskere og Netflix-abonnenter. Publikum vil gjenkjenne eller oppdage Emily Beecham (Into the Badlands), Aneurin Barnard (Dunkirk), Andreas Pietschmann (Dark), Miguel Bernardeau (Elite), Maciej Musial (The Witcher), Anton Lesser (Game Of Thrones), Lucas Lynggaard Tønnesen (The Rain), Rosalie Craig (London Road), Clara Rosager (The Rain), Maria Erwolter (The Ritual).


Rasmus Voss/Netflix

I tillegg til Tyskland, Storbritannia, Norge, Polen, Spania og Portugal, er Frankrike også representert i denne store rollebesetningen av to skuespillere: Mathilde Ollivier (sett i Overlord, en JJ Abrams-produksjon) og Yann Gael (kjent for sine roller i Duel au soleil og Le Rêve Français). Endelig er Belgia også til stede gjennom skuespilleren Jonas Bloquet (Elle, Germinal og Marie-Antoinette).

Er det verdt å ta en titt?

Fra 2017 til 2020 spilte Jantje Friese og Baran bo Odar med hjernen til Netflix-abonnenter med serien Dark og dens tre sesonger med tidsreiser, hjertesorg og psykologiske traumer i den lille byen Winden, nervesenteret til en mystisk og fascinerende verden. episk.

To år senere kommer de tyske skaperne tilbake med en ny serie kalt 1899. Denne fiksjonen på åtte episoder utforsker et mysterium ved å bruke koder og temaer som ligner på Dark, med mer ambisjon og omfang.

I likhet med Dark, fokuserer 1899 på en stor gruppe mennesker – hvis koblinger vi oppdager etter hvert som episodene skrider frem – som skjuler mørke hemmeligheter og finner seg selv i gang med et vanvittig eventyr som kombinerer vitenskap, mystikk, erfaring, religion og fellesskap.


Netflix

Hvis Darks karakterer ble magnetisert til byen Winden, er hovedpersonene fra 1899 strandet på et skip, kalt Kerberos. Til slutt blir karakterene fra 1899 og Dark utsatt for komplekse og viscerale tidsmessige og psykiske opplevelser som vil avsløre uventede sannheter for dem.

1899 galere enn Dark?

Så føles ikke 1899 litt varmt? Vekk fra. Hvis 1899 og Dark deler mange punkter til felles både i innhold og form – de samme skaperne forplikter -, akselererer det nye germanske verket med mye mer omfattende midler.

Serieteamet bruker «The Volume»-teknologien (det samme som i The Mandalorian eller House of the Dragon), som er en halvsirkel av gigantiske LED-skjermer der 3D-dekorasjoner er innebygd og endres i sanntid.

Denne teknikken, som erstatter den grønne og blå bakgrunnen, gir en større følelse av realisme for både skuespillere og publikum. Og resultatet er imponerende! Mens Dark allerede har dratt nytte av fengslende sett, kan 1899 regne med et rikt, slankt og fascinerende univers, lik ambisjonen til serien, hvis studiepoeng vil besette seerne.

Og det samme gjelder kostymene, som ekte håndverk ble utført av kostymedesigner Bina Daigeler (Oscar-nominert for hennes arbeid på Mulan) for å gjenspeile en epoke både fjernt og nært. Alt forsterkes av musikken til Ben Frost, som allerede var komponisten av Dark-serien.


Netflix

Når det gjelder fortellingen, virker handlingen fra 1899 mer tilgjengelig – ved første øyekast – enn Darks, og fremfor alt går det ganske raskt, slik at selv om man føler seg fristet til å utvikle mange teorier, kommer ledetråder – og til og med noen svar -. raskt, med sparsomhet og relevans. Denne måten å gå frem på gjør at man ikke ødelegger den visuelle nytelsen og fremfor alt unngår å miste for mange seere underveis.

For å utvikle handlingen har 1899 en pan-europeisk rollebesetning av skuespillere og skuespillerinner fra en rekke land. Blandingen av kulturer og språk legger seg ganske jevnt inn og forbedres etter hvert som karakterene forstår hva som skjer med dem. Dette lar seeren følge spørsmålene deres og fordype dem i en rik historie, inspirert av migrasjonskrisen og klassekampene.

Hvis vi går glipp av de to siste episodene av oppløsningen for å etablere en fullstendig anmeldelse, sier det seg selv at de seks episodene som ble gjort tilgjengelig for pressen var mer enn overbevisende og gir deg lyst til å vite oppfølgeren og oppløsningen av 1899, hvem går inn i The trinn av Dark og kan til og med overgå henne.

1899-serien er tilgjengelig på Netflix.

You may also like