Home » Wizz Air trekker seg fra det norske hjemmemarkedet

Wizz Air trekker seg fra det norske hjemmemarkedet

by Russell Crowe

– De siste syv månedene har vist at det er økonomisk uholdbart å flytte kapasitet til Norge på kommersiell basis, når alle andre flyselskaper er støttet og derfor ikke opererer under markedsforhold, sier Wizz til norske medier.

«Derfor har Wizz Air besluttet å flytte kapasiteten til markeder der proteksjonistiske interessenter ikke endrer betingelsene og hvor reisende kan oppleve reell konkurranse og lave billettpriser.»

Lavprisselskapet konkurrerte på innenlandsruter med blant annet SAS, Widerøe og Norwegian, flyselskaper som har fått statsstøtte for å overleve kronekrisen. Kommersielt sett var det en skuffelse at Norwegian ikke gikk under.

Kritikk for arbeidsforhold
Det ungarske lavprisselskapet har vært kritisert i Norge fra starten for ikke å godta fagforeningsdeltakelse, selv om Wizz selv benektet dette. Statsminister Solberg sa til og med at hun aldri ville gå ombord på flyselskapet av den grunn.

Selv om Wizz stopper de siste innenlandsflyvningene i midten av juni, vil selskapet fortsette å fly mellom Norge og utlandet, spesielt til og fra Øst-Europa.

"}];

You may also like