Home » Xpeng kommer tilbake for å levere elbiler i Norge

Xpeng kommer tilbake for å levere elbiler i Norge

by Russell Crowe

Xpeng Motors melder at en andre forsendelse av Xpeng-elbiler er på vei til Norge. Dette er G3 SUV, 200 enheter totalt. Nyheten følger en vellykket første levering av 100 Xpeng G3 i desember 2020. 200 G3 er allerede solgt til norske kunder.

Global salgsoffensiv

Den nye delen markerer nok et skritt fremover i Xpengs globale salgsoffensiv. Det skulle varsle begynnelsen på erobringen av Europa. «Vi er fullt forpliktet til å bygge en internasjonal merkevare med et solid rykte samtidig som vi gir brukerne innovative og lokaliserte funksjoner.sa elbilprodusenten.

Xpeng forsendelser av elektriske kjøretøy nådde et rekordhøyt nivå på 6.015 elektriske kjøretøy i januar 2021, en økning på 470 % i forhold til året før og den tredje måneden på rad med et rekordstort leveringsvolum.

Totale leveranser i januar var 3.710 P7 og 2.305 G3. Selskapet bemerket at de første G3-ene som skal eksporteres til Europa er i ferd med å motta sin første operativsystemoppdatering. Dette forbedrer enkelte funksjoner, for eksempel ACC (Adaptive Cruise Control) og LCC (Lane Centering Control) advarsler. Nye funksjoner er også lagt til, for eksempel visse talekommandoer.

XPILOT assistansesystem

I tillegg har Xpeng Motors optimert G3s XPILOT avanserte assistanse og Xmart intelligent system basert på brukerens kjøreatferd.

Europeiske markeder, spesielt land som har kommet langt med å ta i bruk elbiler, ser modne ut for Xpengs smarte elektriske kjøretøyer. Kinesiske medier rapporterte i november i fjor at konkurrenten NIO hadde etablert en utenlandsk forretningsenhet i et forsøk på å begynne å selge biler i Europa innen 2021. Prosjektet kalt «Marco Polo» har som mål å levere 7000 NIO elektriske kjøretøy i Europa i løpet av to år.

Bildekreditt: XPeng Inc.

You may also like