Home » PIFFF: Avslutningsdag: en morsom hund, prisutdelingen og en formørkelse

PIFFF: Avslutningsdag: en morsom hund, prisutdelingen og en formørkelse

by Henrik Ibsen

Det er allerede slutt på PIFFF, Den uken! Filmene i den offisielle konkurransen er ferdig, men det er fortsatt ting å se, for eksempel premieren i Frankrike på God fyr (Viljar Boe) og selvfølgelig avslutningsseremonien og den energiske visningen av Venus (Jaume Balagüero)!

Good Boy av Viljar Boe

Vi starter denne siste dagen med en norsk film hvis setting direkte utfordrer. God fyr den begynner som en romantisk komedie for Sigrid som møter den kjekke og rike kristne, bortsett fra at sistnevnte har et særegent kjæledyr, en mann utkledd som en hund. Sigrid, i utgangspunktet skremt av akkurat denne vennen, vil komme over situasjonen og se den som et bevis på Christians store sjel, som rett og slett kommer sin skjøre venn til unnsetning og søker trygghet på en ukonvensjonell måte. Fordomsfri innleder hun et kjærlighetsforhold til Christian…

Filmen går raskt over til thriller og spenning under en kort tur til en hytte midt i naturen (som ofte skjer i sjangeren…), og selv om vrien er forutsigbar, God fyr Det er fortsatt en gripende spillefilm. Mange klisjeer som er typiske for denne typen thriller, men det merkelige i settingen og hundens kostyme klarer å gi filmen originalitet. Skuespilleren som spiller Christian, Gard Løkke, er spesielt god under den eksplosive finalen i filmen, selv om vi nesten skulle ønske han hadde gått lenger… Uten å si mer, God fyr er en upretensiøs film (med et lite budsjett og uavhengig produksjon, det må sies) som oppfyller oppdraget sitt om å underholde, la oss se!

God fyr av Viljar Bøe, ingen utgivelsesdato på fransk, 2022.

PIFFF Awards 2022

Trommerull for 2022 PIFFF-vinnerne! fjell av Thomas Salvador (sett og fortalt søndag) kommer triumferende ut med prisen fra Ciné + Frisson-kjeden, men også med hovedprisen til publikum, Ojo de Oro! To flotte belønninger til regissøren som var så redd for å presentere filmen sin på festivalen, i frykt for at den ikke ville være «fantastisk» nok for publikum.

Juryen av lesere av gale filmer har bestemt seg for å dele ut sin pris til Ørentvist fra Lucile Hadzihalilovic, som blir rådet til å raskt gå og se filmen hennes på kino 18. januar, siden den kanskje ikke er på kino på lenge… prøv eksperimentet, vi vi så det på søndag.

Når det gjelder kortfilmer, har Ciné + Frisson-prisen for fransk kortfilm og publikumsprisen gått til Köln av Romain Daudet-Jahan. Den franske kortfilmjuryprisen gikk til ville røtter av Nicolas Millot! For publikumsprisen for den internasjonale kortfilmen, gå tilbake til eksplosivet nisser av Ruwan Heggelman.

Etter takk og levering av trofeer, plass for projeksjon.

Venus av Jaume Balaguero

Jaume Balagueró, kjent regissør på skrekksiden for sin kultfilm REC (2008), ble han kontaktet av Álex de la Iglesia, direktør for det spanske produksjonsselskapet Pokeepsie Films, for å regissere en film i The Fear Collection. Et salgsnavn som betegner et partnerskap mellom Pokeepsie Films, Sony Pictures og Amazon Prime, hvorav den første delen venicefreni var åpningsfilmen til PIFFF 2021.

Gratis tilpasning av Lovecrafts fortelling heksens hus, Venus starter sterkt med historien om en go-go danser ved navn Lucía, som prøver et risikabelt triks for å tjene penger. Forfulgt av gangstere vil hun søke tilflukt i komplekset av bygninger der søsteren og barnebarnet hennes bor, Venus-komplekset, bare at faren godt kan komme innenfra og ikke utenfra…

Jaume Balagueró klarer å skape hyggelige scener i filmen sin, spesielt takket være bruken av musikk og karismaen til hovedpersonen Ester Expósito. Transponeringen av en Lovecraft-historie i en bar i en bygning i utkanten av Madrid fungerer veldig bra for første halvdel av filmen, en forbannet bygning har sin sjarm. Videre er de grusomme scenene og elementene urovekkende, den merkelige nærmer solformørkelsen varsler at det ikke bare er gangstere som truer menneskeliv…

Dessverre, Venus den mister styrke i en avslutning som forlenges ved å multiplisere de «emosjonelle» scenene som blir litt tunge. I tillegg er representasjonen av heksene i bygningen og ritualene nærmereAmerican Horror Story enn Lovecraft, som ikke nødvendigvis er en dårlig ting, men med den generelle tonen i filmen faller den estetikken fra hverandre. Heldigvis finner de siste opptakene av filmen den rette tonen, og med en blodig og morsom letthet fungerer sjarmen.

VenusJaume Balagueró, uten en kinoutgivelse, men på Amazon Prime-plattformen på slutten av året.

Farvel PFF!

Etter fire dager på PIFFF vil vi ha mer og vi heier på arbeidet til festivalteamet. En veldig fin utgave og vakre kinoøyeblikk med et publikum forent av kjærligheten til fantasy og skrekk, sees neste år!

Visuelt: Offisiell plakat for PIFFF 2022.

You may also like