Home » 19 år gammel rapper drept i Stockholm – Skandinavisk nyhetsportal

19 år gammel rapper drept i Stockholm – Skandinavisk nyhetsportal

by Russell Crowe

Den prisbelønte rapperen Einar, kjent for sangen Katten i trakten og albumet Första klass, ble filmet i går kveld på Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Den 19 år gamle Einar, hvis fulle navn er Nils Kurt Erik Einar Grönberg, var Spotifys mest lyttet til i Sverige i 2019.

Einar ble skutt flere ganger i leilighetsbygget torsdag kveld før klokken 23. Ambulansemedisinere ga førstehjelp, men fyren døde på stedet.

Politiet har startet etterforskning av drapet. Mange av Einaros sanger henspiller på livet i den kriminelle verden, inkludert narkotika, vold og våpen.

Einar begynte å legge ut sangene sine på sosiale medier som tenåring, og gjennombruddet kom i 2019, da han ga ut sangen Katten i trakten, som nådde toppen av den svenske singellisten. Han har vunnet flere musikkpriser, inkludert den svenske Grammy.

Sverige har kjempet mot en økning i skyting og eksplosjoner fra gjenger og organisert kriminalitet de siste årene.

«Det kom nettopp til vår oppmerksomhet da. For mange unge mennesker var denne rapperen viktig. Det er tragisk at liv har gått tapt,» sa Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Drapene skal ha vært gjengrelaterte.

Einar måtte vitne mot kidnapperne sine i en lagmannsrett uken etter: han ble kidnappet av Vårbynätverket-gjengen i fjor vår. Kidnapperne søkte dermed å oppnå fordeler.

Det er 14 personer involvert i kidnappingen, inkludert en annen populær svensk rapper, Yasin. Yasin ble dømt til 10 måneders fengsel for sin rolle i kidnappingen.

Rapperen, som vitnet for gjengmedlemmer i retten, mottok drapstrusler.

«Einárs musikk har opprørt den kriminelle verden på en eller annen måte, som også har truet den. Det kan være flere årsaker til dette drapet. Noen gjengrelaterte rappere har støtte fra disse gjengene, som ofte kommer fra samme bakgrunn. «Einár har manøvrert mellom mange forskjellige grupper og har ikke hatt den støtten, noe som har gjort ham mer sårbar,» sa Diamantas Salihu, journalist i SVT.

Utarbeidet av thelocal.se og svt.se

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

En 19 år gammel rapper ble skutt og drept i Stockholm

sfgdfg

You may also like