Home » Finn Helminen regnes som en av de mulige erstatningene for Zubov – Hockey – Sportacentrs.com

Finn Helminen regnes som en av de mulige erstatningene for Zubov – Hockey – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

I går ble det rapportert at Riga-veiene «Dinamo» og den russiske hockeytreneren Sergei Zubov skilte lag. Årsakene til oppsigelsen av kontrakten er familieforholdene som tvang Zubov til å trekke seg.

Ifølge russiske medier ble Raimo Helminen, en finsk spesialist som tidligere hadde jobbet for Dinamo, oppsøkt som en mulig erstatter for Zubov. Den 57 år gamle finnen jobbet for Riga-laget i 2015/2016. Men i januar, sammen med daværende lags hovedtrener Kari Hekkila, ble også Helminen sparket.

Helminen har påpekt at det er kommunikasjon med flere klubber, men spesialisten har foreløpig ikke takket ja til et konkret tilbud.

Raimo Helminen har en meget respektabel spillerkarriere på midtposisjonen. Den finske hockeyspilleren har tilbrakt tre sesonger i NHL, og representert lag som New York Rangers, Minnesota North Stars og New York Islanders. Etter en NHL-karriere tilbrakte Helminen syv sesonger i den svenske klubben Malmö, og finnen tilbrakte de siste 12 årene av karrieren hjemme, og representerte Ilves.

På det finske landslaget har Helminen spilt i 11 verdensmesterskap og seks olympiske leker.

Helminen, som har lang fartstid som trener, startet karrieren med «Ilves»-laget. I 2013 ble finnen assistent for kasakhstanske «Barys», men ble fulgt opp av å bli med i «Dinamo» i Riga, hvor altfor langvarig samarbeid ikke fungerte. I flere tidligere år har Helminen sittet i Jokerits trenerteam, men i fjor ledet spesialisten den finske TPS-enheten. Treneren har også jobbet med det finske U-20-laget i mange år.

Ressurser brukt:
https://www.sports.ru/hockey/

You may also like