Home » Tesla dømt i Norge

Tesla dømt i Norge

by Russell Crowe

Tesla i Norge er nettopp pålagt å betale rundt 13 000 euro til rundt tretti Model S- og X-eiere. Faktisk er merket anklaget for å ha begrenset ladehastigheten til noen av kjøretøyene sine.

Siden slutten av desember 2020, tretti norske eiere Tesla anklaget merket for å ha Begrenset ladehastighet og kapasitet på enkelte batterier. etter en programvareoppdatering. Elon Musks merke har nettopp blitt anerkjent skyldig, men du kan fortsatt klage frem til 17. juni. Ellers må du betale 136 000 NOK (rundt € 13.400) til hver av kundene som sendte inn et krav.

To kjente oppdateringer

Saksøkerne tok saken til retten etter å ha funnet ut at rekkevidden til kjøretøyet deres noen ganger ble redusert med mer enn 10 % sammenlignet med den annonserte initiale autonomien, eller ladetiden for å øke, et problem etter to produsentoppdateringer i 2019. Disse feilene vil påvirke bare Tesla Model S og noen Tesla Model X, markedsført i 85 kWh-pakker mellom 2013 og 2015. Heldigvis for det amerikanske merket, som solgte rundt 10 000 av disse kjøretøyene i Norge i denne perioden, ville bare et mindretall av kundene blitt berørt, i dette tilfellet bare 30 av dem til dags dato. Det dukket imidlertid også opp lignende klager i USA og Danmark. På spørsmål om disse uenighetsoppdateringene forsikret Elon Musk at «beskyttet batterier og optimert deres levetid «. De norske domstolene mener åpenbart ikke det samme …

Publisert i 25.05.2021 Oppdatert 25.05.2021

You may also like