Home » 20 bedrifter produserer halvparten av verdens plastavfall – Business AM

20 bedrifter produserer halvparten av verdens plastavfall – Business AM

by Ashley Olsen

Norge og Rwanda leder en selverklært «High Ambition»-koalisjon av mer enn 50 land som tar til orde for en global traktat for å få slutt på plastforurensning innen 2040. Likevel gir den fem dager lange konferansen i Paris denne uken lite håp om et gjennombrudd.

Hvorfor er dette viktig?

USA og EU er delt i sin innsats for å få slutt på plastforurensning innen 2040. USA prøver å overbevise land om å slutte seg til sin «International Coalition to End Plastic Pollution by 2040», men inntil de nå har tiltrukket seg liten interesse. På den annen side er en rivaliserende gruppe, High Ambition Coalition, stadig mer populær og har allerede tiltrukket seg mer enn 50 land.

På nyhetene. I begynnelsen av møtet indikerte mange land at målet med traktaten skulle være «sirkularitet». Det betyr at plastgjenstander som allerede er produsert skal være i omløp så lenge som mulig. De ønsker også en sterk traktat med restriksjoner på enkelte farlige kjemikalier, samt forbud mot problematiske plastprodukter som er vanskelige å resirkulere.

  • Belgia er en del av Upper

Denne premiumartikkelen er kun for abonnenter.

Bli abonnent og få umiddelbar og ubegrenset tilgang til alle artikler. nå fra €1,99/måned.

Har du allerede abonnert? Logg på og få tilgang til alle premium-varer.

You may also like