Home » AB Science på vei opp, Norge godkjenner nye oppføringer – 24.08.2021 kl. 10:45

AB Science på vei opp, Norge godkjenner nye oppføringer – 24.08.2021 kl. 10:45

by Russell Crowe

(AOF) – AB Science økte 3,5 % til 13,9 euro, støttet av gode nyheter om flaggskipmolekylet masitinib. Biotech mottok den første autorisasjonen for gjeninnsetting i den bekreftende fase 3-studien av masitinib (AB19001) ved amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Denne autorisasjonen fra en kompetent nasjonal myndighet følger presentasjonen av en modifisert protokoll for studie AB19001 som inneholder en ny risikohåndteringsplan knyttet til styrking av hjertesikkerhet. Denne første autorisasjonen kommer fra et europeisk nasjonalt byrå, nemlig Norge.

Som en påminnelse falt AB Science 27. mai med 16,4 %. Fredag ​​28. mai falt aksjen ytterligere 10 % … Og mandag 1. juni annonserte AB Science dårlige nyheter: de stoppet de fleste av sine studier på flaggskipmolekylet masitinib etter å ha identifisert en potensiell risiko for iskemi. hjertesykdom (mangel på oksygenering av hjertet som over tid kan føre til hjerteinfarkt).

Slaget er hardt. Så mye at aksjen er suspendert frem til åpningen onsdag 9. juni, da aksjen viser et fall på 27 % ved stengning etter å ha rørt 6,95 euro, det laveste nivået siden begynnelsen av 2020.

Overfor denne krisen har aksjonærene klassifisert som historiske, som i dag representerer 8,7 % av selskapets aksjekapital, forpliktet seg til å handle i samarbeid med de grunnleggende aksjonærene i AB Science for å studere optimaliseringsstrategiene for verdsettelse av masitinib, spesielt innenfor rammeverket for en mulig strategisk allianse med ett eller flere farmasøytiske selskaper.

Fra nå av forventer AB Science å gradvis kunne gjenoppta inkluderinger globalt i løpet av september måned.

Dermed vil den frivillige beslutningen om å suspendere inkluderingen av nye pasienter ha generert en pause på ca. 3 måneder i studieinkluderingskalenderen.

AOF – MER INFORMASJON

Boost til det franske apoteket

På slutten av en nylig CSIS kunngjorde franske myndigheter en enestående mengde kreditter (7.000 millioner euro): 1.500 millioner til forskning på universitetssykehus, 2.000 millioner til investering i helse gjennom bpi Frankrike, 1.500 millioner i bistand til flytting av industri. prosjekter. og 2 milliarder til å styrke investeringer i tre framtidssektorer (bioproduksjon, digital medisin og pandemiberedskap). I tillegg vil den årlige veksten av legemiddelutgifter som refunderes av Medicare være 2,4 %, noe som bør generere en vekst på minst 0,5 % i rotasjonen av laboratorier.

Fremfor alt vil den normale prosedyren for markedsføring av legemidler fremskyndes (opptil 500 dager spart) hvis den faktiske fordelen er tilstrekkelig.

You may also like