Home » Gass er klart billigere ifølge rapporter fra Russland – Puls Biznesu

Gass er klart billigere ifølge rapporter fra Russland – Puls Biznesu

by Russell Crowe

Gårsdagens kunngjøring om å begynne å fylle Gazproms tanker i Tyskland og Østerrike fra 8. november resulterte i et betydelig fall i naturgassprisene i Europa.

Onsdag kveld ble det frigitt informasjon om at Russlands president Vladimir Putin instruerte Gazprom om å begynne å fylle selskapets underjordiske varehus i Tyskland og Østerrike fra 8. november.

– Dette tiltaket vil skape en mer gunstig situasjon i det europeiske energimarkedet – sa Putin under en samtale med lederen av bekymringssendingen på statlig fjernsyn.

Andre nyheter som fikk prisen på kald gass til å falle var informasjonen om en økning i leveransene fra Norge, samt løftet om Equinors bekymring om å øke eksporten.

Torsdag morgen falt gassprisen på referansekontrakten notert på Amsterdam-børsen hele 12 prosent. Så det var 10 prosent billigere. opptil 78 EUR for 1 MWh. I Storbritannia viste tilsvarende den nederlandske kontrakten et prisfall på 9,9 %. opptil 197 pence per term. I Tyskland falt prisen på energi med levering neste måned og på kontrakter for første kvartal neste år 10 prosent. og det var det laveste siden slutten av september.

– Fallet i bensinpriser viser en lettelse som markedet har følt med tanke på de kommende tilleggsleveransene, sier Tom Marzec-Manser, analytiker ved ICIS. – Vi vet imidlertid fortsatt ikke hvor mye ekstra gass som vil dukke opp per 8. november som svar på Putins ordre. Derfor vil det fortsatt være en viss risiko inntil tilbudsprofilen endres, la han til.

You may also like