Home » Adevinta vurderer sin vekststrategi da tredje kvartal var preget av vanskeligheter i bilsektoren.

Adevinta vurderer sin vekststrategi da tredje kvartal var preget av vanskeligheter i bilsektoren.

by Russell Crowe
Det norske selskapet Adevinta, verdens største rubrikkleverandør, hadde en lavere enn forventet inntektsøkning i tredje kvartal torsdag, på grunn av svakhet i bilsegmentet, som vil fortsette inn i neste år.

etter det nylige kjøpet for 13 milliarder dollar av eBays rubrikkenhet (https://www.reuters.com/business/adevinta-ebay-clear-final-hurdle-13-bln-advertising-tie-up-2021-06-18), Adevinta sa at de nå planlegger å fokusere sine aktiviteter i et lite antall land, hovedsakelig Europa, og at de vil investere mer i disse markedene for å stimulere til vekst.

Adevintas inntekter for perioden juli-september økte med 6 % fra år til år til 386 millioner euro (432,7 millioner dollar), lavere enn gjennomsnittsprognosen til analytikere, som spådde mer enn 406 millioner euro, ifølge Refinitiv-data.

Selskapets aksjer falt 5,9 % ved 08:06 GMT.

Halvledermangel har begrenset global bilproduksjon i år, og hemmet salg og dermed reklame. Adevintas tyske enhet, Mobile.de, så sin omsetning i tredje kvartal falt med 3 % fra i fjor.

Adevintas resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortisering (EBITDA) falt 7 % fra år til år til 127 millioner euro i tredje kvartal, bak de 136 millioner euro som analytikere forventet, ifølge analytikere hos Refinitiv.

Selskapet satte et vekstmål på 15 % på mellomlang og lang sikt torsdag, men sa at målet ikke ville bli nådd neste år.

«I 2022, forutsatt en gradvis bedring i motormarkedet i andre halvår, forventer vi at omsetningsveksten i store markeder vil være tosifret,» sa Adevinta i sin resultatrapport.

Adevinta planlegger nå å fokusere på fem europeiske markeder (Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og Benelux) og selge sine aktiviteter i Australia og Sør-Afrika neste år.

– Dette er markeder hvor vi har sterke posisjoner og hvor vi ser muligheter for raskere vekst, sier Rolv-sjef Erik Ryssdal til Reuters.

«Canada, Mexico, Ungarn og Bilorussia har blitt studert. Dette er mindre operasjoner, men vi trenger litt mer tid for å fullføre,» sa han.

Imidlertid vil Adevinta opprettholde sine joint ventures i Brasil, Østerrike og Irland. Målet på mellomlang og lang sikt er en EBITDA-margin på 40-45 %, sammenlignet med 33 % i tredje kvartal. ($1 = 0,8920 euro) (Rapport av Terje Solsvik; redigert av Uttaresh.V og Emelia Sithole-Matarise)

You may also like