Home » I Norge er julenissen nå homofil

I Norge er julenissen nå homofil

by Russell Crowe


En annonse for det norske postselskapet Poste Norgen viser julenissen som kjærlig kysser en mann. Med videoen feirer selskapet at det er nøyaktig 50 år siden Norge avsluttet kriminaliseringen av seksualitet.

Kortfilmen heter When Harry Met Santa, et nikk til den kjente filmen When Harry Met Sally. Du kan se hvordan Harry møter julenissen om natten, hvoretter gnisten umiddelbart hopper mellom de to mennene. Julenissen kan ikke være alene og stikker av fort. Men året etter skjer det igjen, og året etter igjen. Når Harry setter kjærligheten til julenissen på papir, bestemmer han seg for å overlate pliktene sine til Poste Norgen slik at han kan beholde sitt livs kjærlighet.

Markedsdirektør Monica Solberg i postselskapet forklarer:

Forlag er en inkluderende arbeidsplass med mye mangfold. Som alltid er hovedmålet med kampanjen å vise at Post alltid er nyskapende. Vi ønsker å plassere tjenestene våre i et samfunnsrelevant miljø, med saker som er viktige for samfunnet og for oss i Posten.

Mange reaksjoner er svært positive, både fra inn- og utland. Selvfølgelig er det også nødvendige personer som ikke vil vite noe om kampanjen og som gjør den kjent. Selskapet hadde allerede tatt hensyn til denne negativiteten på forhånd. Solberg sier bare:

Retten til å elske hvem du vil er en grunnleggende menneskerettighet og vil ikke bli ansett som en politisk sak i frie demokratiske samfunn i 2021. Posten har knyttet sammen mennesker i 375 år og vil fortsette å gjøre det uavhengig av kjønnsorientering eller identitet. .

Kan du ikke se videoen? Klikk her.

You may also like