Home » En ulv funnet død i Bois de Finges i Leukerbad (VS)

En ulv funnet død i Bois de Finges i Leukerbad (VS)

by Russell Crowe

Mannen som forsøkte å myrde sin kone i 2019 i Morges (VD), og knivstukket henne to ganger, ble denne torsdagen dømt til syv og et halvt års fengsel. Aktoratet, som hadde begjært 14 års dom, vil anke.

Dommere ved Kysttingretten i Nyon fant tiltalte skyldig i drapsforsøk. En person blir ikke truffet i nakken med en 19 cm biffkniv, utelukkende i den hensikt å skade ham, men for å drepe ham, forklarte retten substansielt.

Ifølge henne er skylden til den trettiåringen spesielt «viktig», vel vitende om at han knivstakk sin kone, som han bodde fra hverandre i noen måneder, i nærvær av parets to døtre. Den yngste, da ett år gammel, var i morens armer og det er «et mirakel at hun ikke ble skadet», sa rettspresident Daniel Stoll.

Tiltalte ble også funnet skyldig i grov vold, kvalifiserte trusler og tvang for den fysiske og psykiske volden han utøvde sin kone i tidligere år.

Ingen utvisning fra Sveits

Selv om det ble fulgt i disse ulike juridiske kvalifikasjonene, har aktor Marlène Collaud allerede kunngjort at hun vil anke for en dom som er «for mild». Representanten for det offentlige departementet ønsker også at kantondomstolen skal kunne undersøke, slik den hadde bedt om, utvisningen fra sveitsisk territorium av denne 34 år gamle Kosovo.

Dommerne i underretten bestemte seg for ikke å deportere ham, og hevdet at han hadde bodd i Sveits med familien i lang tid (1999). De ønsket også å «gi ham en sjanse» til å ta vare på døtrene hans når han kommer ut av fengselet.

«Skremt i magen»

I likhet med påtalemyndigheten mente advokaten til kona Coralie Devaud at straffen var «for lav». For hennes klient er det «veldig vanskelig å høre» at hennes fremtidige eksmann «bare» er syv og et halvt år gammel da han nærmest «ga foreldreløse døtre».

Me Devaud la til at hans klient «levde med frykt i magen og at det ikke var med så lav smerte at denne frykten kom til å forsvinne.»

På forsvarssiden sa en av tiltaltes to advokater, Loïc Parein, at han følte seg «lette» over at den «for høye» straffen som påtalemyndigheten har bedt om er redusert. Rettens avgjørelse «bringer litt håp» til klienten hans, sa han, uten å kunne si ennå om han vil anke.

Psykiatrisk oppfølging

Trettiåringen, som allerede har sonet rundt to år i fengsel, dro 18. november 2019 til sin kones nye hus i Morges. I lobbyen til bygningen hadde han slått henne to ganger med en kniv som han hadde kjøpt noen timer tidligere.

Kvinnen var alvorlig skadet i nakken, med et 6-tommers kutt, og i den ene hånden da det andre slaget ble parert.

Under høringen tirsdag hadde mannen innrømmet at han ikke orket konas avgang. Han hadde beskrevet seg selv som «en far på drift», både «hatfull» og «desperat».

Rettspresidenten snakket direkte med tiltalte torsdag, og oppfordret ham til å gjennomgå psykiatrisk behandling. «Du har absolutt bedt om unnskyldning, men du har ikke foretatt noen samvittighetsundersøkelse. Det er fortsatt en lang vei å gå,» sa han til henne.

Denne artikkelen ble publisert automatisk. Kilde: ats

You may also like