Home » Aksjemarkeder i minus, fanget mellom obligasjonsrenter og spenninger -20. oktober 2023 kl. 16:21.

Aksjemarkeder i minus, fanget mellom obligasjonsrenter og spenninger -20. oktober 2023 kl. 16:21.

by Ashley Olsen

Paris (awp/afp) – Aksjemarkedene falt fredag ​​i Europa og USA, under vekten av obligasjonsrentene, som fortsatt er høye og betryggende i en kontekst med vedvarende geopolitiske spenninger.

Wall Street begynte å falle og rundt 15:50 CET falt Dow Jones-indeksen 0,12 %, Nasdaq falt 0,25 % og S&P 500-indeksen falt 0,21 %.

På det gamle kontinentet falt Paris med 0,92 %, Frankfurt med 0,96 %, London med 0,93 % og Milano med 1,14 %.

«Denne uken var preget av eskaleringen av spenningene i Midtøsten, som forårsaket en nedgang i risikovilje og en økning i oljeprisen», forklarer Théophile Legrand, analytiker i Natixis.

Israel forbereder seg fortsatt på en bakkeoffensiv og fortsetter sine bombinger mot den palestinske enklaven på Gazastripen, ledet av Hamas, hvis krigere gikk inn på israelsk territorium 7. oktober for å begå massakrer på sivile.

Et fat Brent var verdt $93,22 (+0,91%) rundt 13:40 GMT, mens WTI steg til $90,20 per fat (+0,93%). I løpet av uken stiger prisene litt mindre enn 3%.

Trygg havn-gull holdt seg høyt på $1 978,59 per unse (+0,21%), opp mer enn 2,37% på uken. Litt tidligere nådde den sitt høyeste nivå siden 20. juli.

En annen straffende faktor for aksjer: Økningen i obligasjonsrentene, under press fra sentralbankfolk og sterkere enn forventet økonomiske indikatorer i USA.

Inflasjonen i USA er fortsatt for høy, sa presidenten for den amerikanske sentralbanken (FED), Jerome Powell, torsdag etter stengingen av de europeiske markedene, og insisterte på behovet for å gå videre «med forsiktighet» for å unngå å forårsake skade. økonomien, uten imidlertid å utelukke en ytterligere økning i ratene om nødvendig.

Disse kommentarene førte til at den 10-årige amerikanske statsrenten steg til 4,99 %, et høyt nivå siden 2007. Fredag ​​falt den og satte seg på 4,92 % rundt 13:45 GMT.

I Europa stabiliserte den franske renten seg på 3,51 % og den tyske på 2,89 %.

Rentene på 30-årige britiske statsobligasjoner nådde et 25-års høydepunkt, og steg så høyt som 5,106 % like før 13:30 GMT, og markedet anslår at Bank of England vil måtte holde rentene høye lenger. , eller til og med laste opp. dem. dem igjen.

Volkswagen stopper termobiler i Norge

Tyske Volkswagen, Norges andre produsent, slutter å selge nye bensin- og dieselbiler i det skandinaviske landet fra og med 2024, meldte merkets importør fredag. Den tyske produsentens aksjer falt med 1,84 % i Frankfurt rundt klokken 15.45.

Sika motstår byggebransjens pessimisme

Det sveitsiske konsernet Sika, spesialisert på byggematerialer, kunngjorde fredag ​​en økning i salget på ni måneder takket være oppkjøpet av MBCC, som vil tillate det å motstå presset på byggesektoren, bremset av økningen i rentene. Aksjen steg 0,23 prosent.

L’Oréal og EssilorLuxottica senker farten

Andelen til kosmetikkgiganten L’Oréal falt 0,87 % etter publiseringen av resultatene torsdag. «Det verste er ennå å komme» for Deutsche Bank-analytikere, som nevner en nedgang i både Asia og Europa. Ledelsen siterte også «den langsommere enn forventet gjenoppretting av skjønnhetsmarkedet på fastlands-Kina» og en ny straffepolitikk i Kina for reisehandel.

Den globale optiske giganten EssilorLuxottica (+0,60 %) så sin salgsmomentum sakte i tredje kvartal på grunn av lavere etterspørsel etter solbriller som ble bekreftet i Nord-Amerika og spredt til andre regioner.

afp/rq

You may also like