Home » Amatørmannskap av astronauter i verdensrommet, 10 Gbit/s internett i Latvia, iPhone 13. Teknisk nyheter topp / Artikkel

Amatørmannskap av astronauter i verdensrommet, 10 Gbit/s internett i Latvia, iPhone 13. Teknisk nyheter topp / Artikkel

by Russell Crowe

Selskapets «SpaceX» bærerakett med romfartøyet «Dragon» har blitt skutt opp fra Kennedy Space Center i USA, rapporterte det latviske TV-programmet «Rīta Panorāma». For første gang i verdenshistorien er det mennesker i den, ingen av dem er profesjonelle astronauter. 38 år gammel amerikaner mangemillionær Jared Aizekmens betalte for flyturen i sin helhet. Han fikk selskap av tre andre amerikanere i konkurransen: Hayley Arseno, en 29 år gammel medisinsk assistent som beseiret kreft, Sean Proctor, en 51 år gammel vitenskapsmann og lærer, og Christopher Sembroskis, en 42 år gammel amerikaner. . Luftforsvarets veteran.

# Digital frokost

Program «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» «Digital frokost» – Deres ukentlige teknologiske nyheter. Teknologi, kultur og digitale trender, dingser og anmeldelser, og nyheter i sosiale medier. «Digital frokost» vil bli sendt direkte på «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» hver fredag ​​morgen klokken 10.05.

Streaming er tilgjengelig på alle større streamingplattformer:

Romfartøyet løsnet seg fra bæreraketten i det 12. minuttet etter oppskytingen og gikk i bane rundt jorden. Den steg til en høyde på 575 kilometer og lenger fra planeten vår enn den internasjonale romstasjonen. Oppdraget vil vare i tre dager, med en planlagt landing i havet utenfor kysten av Florida. Et av oppdragets mål er å samle inn 100 millioner dollar til St. Judas Children’s Hospital i Memphis.

2. Den første 10 Gbit/s Internett-tilkoblingen er installert i Latvia.

For første gang i Latvia har 10 Gbit / s optisk internett blitt installert, det ble installert i et av husene til Saliena eiendomsprosjektet til teknologi- og underholdningsselskapet «Tet». Selskapet annonserte at nettverket vil utvide i Imanta denne høsten.

10 Gbit/s høyhastighetsinternett gir den høyeste dataoverføringshastigheten som noen gang er tilgjengelig i Latvia – den nye internettforbindelsen er 10 ganger raskere.

3. Apple introduserer iPhone 13, iPad Mini og Watch 7

Teknologiselskapet Apple avduket de nyeste produktene på California Streamings nettshow forrige uke: forskjellige versjoner av 9. generasjons iPad og iPad Mini, Apple Watch 7 og iPhone 13.

iPhone 13 kommer i fire forskjellige versjoner: iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro og Pro Max. Sammenlignet med forrige generasjon har de nyeste modellene et kraftigere batteri. I hjertet av smarttelefonen vil være den nye Apple A15 Bionic-brikken og selvfølgelig et forbedret kamera. Pro-versjonene vil også motta en oppdateringsfrekvens på 120Hz, som Apple kaller ProMotion. Den dyrere versjonen av Pro Max-versjonen vil ha 1 TB minne. Videoprodusenter kan dra nytte av den nye kinomodusen, som automatisk skifter fokus mellom karakterer og motiver i bildet.

iPad 9-generasjonen har en A13 Bionic-brikke og et 12 MP ultrabredt kamera. iPad Mini har derimot et lignende utseende som Air-versjonen og en 8,3-tommers skjerm. Den vil også være kompatibel med Apple Pencil.

Apple Watch 7 har derimot noen få millimeter større skjermer: 41 mm og 45 mm. En større skjerm vil også tillate deg å vise mer tekst. Klokkens slagfasthet og Siri-assistentstøtte er også forbedret.

4. Nye Xiaomi-smarttelefoner kan lades på 17 minutter

Teknologiselskapet «Xiaomi» presentert de nyeste produktene: «11T», «11T Pro» og «11 Lite» smarttelefoner. Nye smarttelefoner prøver å imponere markedet med et forbedret videokamera og superrask lading, skriver cnet.com.

Xiaomi 11T og 11T Pro smarttelefoner med en 120W HyperChargi-lading vil kunne lade fra 0 til 100 % på bare 17 minutter. Begge smarttelefonene har en 6,67-tommers skjerm og en oppdateringsfrekvens på 120Hz. Begge modellene har 4 forskjellige kameraer: 108 MP bred, 8 MP ultra bred, 5 MP for telekommunikasjon og 16 MP kamera for selfies.

5. Introduksjonen av taromater i Latvia har startet.

Dagligvarebutikker har begynt å implementere et pantesystem for drikkevarebeholdere, som gir kundene mulighet til å returnere glass, PET-flasker og metallbokser. Foreløpig er det kun installert et par automatiske maskiner «Alko Outlet», «Citro», «Maxima», «Mego» og «Rimi», men i midten av neste år er det planlagt å installere flere tusen mottakspunkter av emballasje. .

Shoppere vil kunne slippe inn tomme og uskadede drikkepakker, og motta en 10-cent-kupong for hver pakke som leveres, som deretter vil bli innløst i butikken. På sin side vil taromat-drikkepakkene bli levert til lagersystemoperatøren for videre behandling. Taromats er anslått å samle inn og resirkulere mer enn 100 millioner pakker i året.

6. Den latviske musikkoppkjøpsappen «Solfeg.io» har allerede tiltrukket seg investeringer på mer enn én million euro.

Investeringsbeløpet tiltrukket av musikktreningsapplikasjonen «Solfeg.io» opprettet i Latvia har nådd mer enn én million euro. Omtrent 450 skoler over hele verden blir brukere av appen hver måned. Nettapplikasjonen Solfeg.io hjelper lærere med å inspirere unge mennesker med musikktimer gjennom populære sanger.

«Musikkteori er mye enklere og mer spennende å lære bort hvis du kan vise et ekte eksempel på hvordan musikken du lytter til hver dag er bygget opp. Etter det kan også ungdommer ved hjelp av Solfeg.io lære musikksanger. populært med ulike musikkinstrumenter, sa Tom Russov, administrerende direktør i Solfeg.io.

Applikasjonen hjelper nybegynnere å lære ukulele, piano og snart gitar. Både populære sanger og Solfeg.ios unike teknologi gir bedre og mer spennende læring av et nytt musikkinstrument, hvor den kunstige intelligensroboten skreddersyr læringsopplevelsen til hver enkelts smak og hastighet.

7. WhatsApp jobber med tale til tekst-funksjonalitet.

WhatsApp jobber med en ny funksjon som vil kunne konvertere lydmeldinger til tekst i fremtiden. skriver kursors.lv. Talemeldinger vil bli dekryptert på brukerens enhet, ikke gjennom WhatsApp eller Facebook-servere, for å hindre Facebook i å få tilgang til brukerkommunikasjon.

Transkripsjonen av meldingen vil bli lagret i WhatsApp-applikasjonen, så det vil ikke være nødvendig å dekryptere den igjen hvis noen vil se den senere. Denne funksjonen er fortsatt under utvikling. I det minste i utgangspunktet forventes det å bare fungere på iOS-enheter.

8. Tesla retter opp elbilrekorden på Nürburgring

Model S Plaid, utviklet av elbilprodusenten Tesla, har slått elbilrekorden på den legendariske Nürburgring-banen i Tyskland på 7 minutter og 30,9 sekunder. Den forrige rekorden tilhørte Porsche Taycan, som Tesla slo med 12 sekunder. skriver kursors.lv.

Maskinen traff banen uendret og rett fra fabrikk som standard. Ylon Masks lovet at bilen skulle komme tilbake til banen med forbedrede aerodynamiske deler, keramiske bremser og dekk spesialdesignet for banen.

9. Kunstig influensa tiltrekker seg oppmerksomheten til sponsorer

Rozy er en kunstig intelligens digital influencer opprettet i august i år i regi av Sidus Studio X. «Rozy» er og vil alltid være 22 år. Skaperne rapporterte at den digitale modellen, influenceren, allerede hadde tiltrukket seg oppmerksomheten til 100 støttespillere, skriver kursors.lv.

Sidus Studio X hevder at Rozy allerede har tjent og vil generere rundt 854 000 dollar i reklame og andre inntekter innen utgangen av året. Hun tjener penger på filmer, underholdningsprogrammer og andre arenaer.

10. Razer har laget fingerbøl for spillere

Videospillteknologiselskapet «Razer» laget av nytt tilbehør for spillere: tøyfingerbøl. «Gaming Finger Covers» er laget av mykt, høyfølsomt stoff, som vil hjelpe spillere til å spille smarttelefonbaserte spill mer komfortabelt.

Hensikten med de 0,8 mm tynne fingrene er å øke gliden til spillerens fingre på skjermen, samt hindre at fingrene blir varme og svette. Gimmer fingerbøl er vaskbare.

You may also like