Home » Undervannsavsalting av Waterise og Rosenberg Worley • Pump NL

Undervannsavsalting av Waterise og Rosenberg Worley • Pump NL

by Russell Crowe

Det første store undervannsavsaltingsanlegget er i gang. Norske Waterise og Rosenberg Worley signerte en avtale om dette. Aquatech melder dette i en av sine avslutninger etter Amsterdam-børsen.

Vann

Aquatech Online undersøkte i sommer den norske startupen Waterise. Sistnevnte ser muligheten til å drive et modulært avsaltningssystem 400 meter under vann på havbunnen.

Ingeniør- og produksjonsselskapet Rosenberg Worley ble tildelt kontrakten for å utvikle en kostnadseffektiv løsning for modularisering, installasjon og drift av anlegget. Og nå forventes hver undervannsfabrikkmodul å produsere 13 millioner liter ferskvann per dag (59 000 m).3/dag).

Aquatech undersøkte Borja Blanco, administrerende direktør i konsulentselskapet Aqua Advise og kommersiell direktør i Waterise, online om undervannsavsalting i fjor sommer. Han sa at organisasjonen er «ganske nær en reell prosjektmulighet», men utdypet det ikke.

DEavsalting under vann

Dør containerontziltingssystemer Dykking under havoverflaten hevder det norske selskapet å bruke et naturlig hydrostatisk «pre-membrantrykk».

Et pilotprosjekt i Boknafjorden viste 40 prosent energireduksjon i forhold til konvensjonell RO tidligere i sommer. En foretatt sammenligning spår at energiforbruket vil være 1,8-2 kWh/m3 utgjør 3,3 til 3,6 kWh/m3 for avsalting på land

Returen av det avsaltede vannet, samt elektrisiteten og den nødvendige kommunikasjonen der, går gjennom en rørledning.

Avstanden til kysten avhenger av plasseringen for å nå en dybde på 400 m. Men selskapet regner med at det blir 5-7 km.

You may also like