Home » Amerikanerne forveksler det norske flagget med det konfødererte emblemet

Amerikanerne forveksler det norske flagget med det konfødererte emblemet

by Russell Crowe

S T. JOHNS, Michigan. – Eiere av hytter i Michigan måtte resignere med å fjerne et norsk flagg utenfor eiendommen deres etter å ha blitt anklaget for å støtte rasistiske ideologier av folk som trodde de hadde sett konføderasjonens emblem.

Kjersten og Greg Offenbecker, eiere av The Nordic Pineapple hostel, hadde hengt et amerikansk flagg og et norsk flagg utenfor hjemmet sitt så snart de ankom dette herskapshuset i borgerkrigen i 2018, ifølge Civil War-rapporter. Lansing State Journal.

I forrige uke resignerte de med å fjerne de to flaggene.

Visningen av det røde flagget, med et blått kors på et hvitt kors, var en hyllest til Kjersten Offenbeckers bestefar, som er født i Norge. Det skandinaviske statsemblemet har samme farger som det søramerikanske emblemet, men detaljene og symbolene er ganske forskjellige. Det konfødererte flagget er også rødt, men krysset av en blå «X» som inneholder stjerner.

Paret innrømmet at de aldri forestilte seg at noen kunne forveksle de to flaggene.

«Jeg ser det ikke fordi jeg vokste opp med det norske flagget,» forklarer Offenbecker. For meg er dette to veldig forskjellige flagg.»

Flere samfunnsmedlemmer har oppfordret paret til å installere det norske flagget på nytt, men paret foretrekker å vente og finne en måte å sikre at det ikke lenger kan forveksles med det konfødererte emblemet.

Paret skrev i et innlegg på gjestehusets Facebook-side den 20. juli at de var «knust over å måtte ta en slik avgjørelse» på grunn av det sosiale klimaet og uvitenhet om at folk forvekslet det norske flagget med et rasistisk symbol.

Paret har to svarte barn, og de hevder å ha gjort alt for å hjelpe barna deres til å vokse opp gjennom rasisme i Amerika.

You may also like