Home » Amsterdam Data Collective utvider til Danmark

Amsterdam Data Collective utvider til Danmark

by Russell Crowe

Amsterdam Data Collective, et nederlandsk konsulentselskap som spesialiserer seg på datavitenskapelige tjenester, har spredt sine vinger til Danmark.

I 2017 ble Amsterdam Data Collective grunnlagt, en omfattende leverandør av datavitenskapelige tjenester, fra strategi og løsningsdesign til teknisk konstruksjon og implementering. «Siden vi ble grunnlagt har vi hjulpet mer enn femti organisasjoner i Nederland til å bli mer datadrevne,» sier medgründer og administrerende direktør Rik van der Woerdt.

Mesteparten av byråets erfaring fokuserer på tre sektorer: finansielle tjenester, helsetjenester og offentlig sektor. Amsterdam Data Collectives klientell inkluderer myndigheter, store banker, helseinstitusjoner og sykehus.

Utvidelse til Danmark

Etter den vellykkede starten mente byrået det var riktig tidspunkt å krysse grensen på. «I løpet av de siste fem årene har vi etablert oss godt i det nederlandske datavitenskapskonsulentmarkedet. Dette har gitt oss selvtillit til å utvide våre tjenester internasjonalt også, sier Van der Woerdt, som tidligere har jobbet for to boutique-konsulentfirmaer i Nederland og Australia.

På spørsmål om hvorfor selskapet med 50 personer valgte Danmark som sitt første internasjonale sted, sa Van der Woerdt: «Med sin progressive kultur, glade og teknologisk dyktige befolkning, optimistiske tankesett og innovative selskaper, er Danmark det ideelle stedet for Amsterdam. Data Kollektivt utseende Videresend til. Å utvide. Vi er veldig spente på dette nye eventyret”.

For å komme godt i gang i Skandinavia, har Amsterdam Data Collective inngått samarbeid med Vaekst, et København-basert selskap som spesialiserer seg på B2B-salg. «De vil hjelpe oss med å samle inn kundeinformasjon og akselerere vår forretningsutvikling i regionen,» sa Van der Woerdt.

Vaekst-medgründer Mik Lokdam ser også et stort potensial i samarbeidet: «Vaekst gir tilgang til den bredere skandinaviske regionen, fordi vi i tillegg til Danmark også vil stimulere til salg i Norge, Sverige og Finland. Vi er glade for å samarbeide med Amsterdam Data Collective når de utvider seg til Skandinavia … Amsterdam Data Collective har det som trengs for å hjelpe organisasjoner med å oppnå større innvirkning gjennom datavitenskap.»

For Amsterdam Data Collective kommer kunngjøringen kort tid etter utnevnelsen av Marcel van Wersch ved MT, medgründer av mellomstor finans- og risikokonsulentfirma Solid Professionals (med kontorer i Nederland og Tyskland). Den har fått i oppgave å bidra til ønsket akselerasjon av veksten.

You may also like