Home » Ubisoft, den mest forhatte spillutvikleren av polakkene

Ubisoft, den mest forhatte spillutvikleren av polakkene

by Russell Crowe

Livsstils- og teknologinettstedet Rave Reviews analyserte meninger om ulike merker som dukker opp på Twitter. Blant dem også de som er direkte relatert til videospill.

Som de forklarer forfatterne av eksperimentet, var basert på et analytisk verktøy kalt SentiStrength. Den ble utviklet i 2010 som en del av EU CyberEmotions-prosjektet og tillater automatisk semantisk analyse av korte tekster på engelsk. Programmet gjenkjenner taletonen og vurderer den på en skala fra -4 (mest negativ) til +4 (mest positiv).

Rave Reviews valgte først de 100 mest populære merkene i verden basert på Googles søkeresultater, og analyserte deretter mer enn en million tweets med navnene deres ved å bruke SentiStrenght.

374663002492196711

Rapportens forfattere tok som det mest forhatte merket det med høyest prosentandel av negative tweets i flest land (i stedet for å se på det absolutte antallet tweets).

bEQYvkpz

Den største misliken beregnet på denne måten, uavhengig av bransje, viste seg å være «fornøyd» med Sony, som hadde den høyeste prosentandelen negative tweets i opptil 10 land, inkludert Romania, Hellas, Ungarn og Østerrike. I Polen viste Tesla seg å være det mest hatede (som også er det nest minst elskede selskapet i verden med det høyeste negative antallet tweets i 7 land).

Og hvis du begrenser deg til bare videospillrelaterte merker og bruker samme beregning, viste det seg at Ubisoft var den mest hatede. Han hadde flest negative tweets i opptil 23 land, inkludert nesten hele Europa (inkludert hjemlandet Frankrike og Polen), Russland, Brasil og Sør-Afrika.

374663002492458855

På andreplass kom Capcom (den mest ubehagelige i blant annet Japan, Hong Kong, Argentina og Chile). De minst negative følelsene er forårsaket av Nintendo, som lå på toppen av rangeringen kun i Norge.

bEQYvkpF

Rave Reviews så på andre områder på en lignende måte. Microsoft viste seg å være det minst elskede teknologiselskapet, og KFC «vant» blant hurtigmat.

Selvfølgelig bør alle disse resultatene behandles med en klype salt og som en slags nysgjerrighet som sier mer om hva folk liker å klage på enn det gjør om kjøpsbeslutninger. Spesielt siden det ikke er vanskelig å forestille seg hvorfor Sony, Ubisoft, Tesla eller Microsoft er takknemlige mål for Twitter-angrep.

Uansett, spennende.

You may also like