Home » Angrep i Norge! Mannen drepte flere mennesker, brukte en bue.

Angrep i Norge! Mannen drepte flere mennesker, brukte en bue.

by Russell Crowe

Norsk politi sa sent onsdag at en mann som avfyrte en bue i Kongsberg drepte fem personer og såret to. Gjerningsmannen er tidligere pågrepet.

Han skjøt folk med bue!

Lokal politimester Oeyvind Aas sa også at angriperens mulighet for å bruke et annet våpen etterforskes. Det er ikke kjent om angrepet var av terroristiske motiver.

TV2 meldte tidligere at angriperen også var bevæpnet med kniv og «andre typer våpen».

Gjerningsmannen svevde over det «store området» i Kongsberg og skjøt mot personer på forskjellige steder, opplyser politiet. Ifølge media skjedde angrepet blant annet ved Coop-butikken.

Aas nektet å gi opplysninger om antall ofre og skader under en pressekonferanse. Han understreket at politiet ikke «aktivt leter» etter medspillerne til gjerningsmannen.

Det er «forskjellige åsteder» i Kongsberg

Lokale medier melder at det er omfattende politiaksjon i byen som involverer to helikoptre og mer enn 10 ambulanser. Byboere ble beordret til å holde seg hjemme, flere bydeler ble stengt, skriver AFP.

Den norske justis- og samfunnsministeren, Monica Maeland, er fortsatt orientert om situasjonen. Informasjon om angrepet ble også gitt videre til de hemmelige tjenestene.

Rett etter angrepet beordret myndigheter tjenestemenn over hele landet til å bære våpen som norske politifolk ikke alltid har med seg, men at de har tilgang til lange og korte våpen når det er nødvendig, melder Reuters.

Dette er en ekstra forholdsregel. Politiet har foreløpig ikke informasjon om endringer i det nasjonale trusselnivået.

– melder politikommandoen.

Kongsberg har rundt 28.000. innbyggere og ligger på Sørøst-Norge, ca 80 km fra Oslo.

olnk / PAP

You may also like