Home » Avslutningskonsert av Bergen regionale kulturfestival / Artikkel

Avslutningskonsert av Bergen regionale kulturfestival / Artikkel

by Russell Crowe

I løpet av de to første dagene av den regionale festivalen ble det gjennomført et treningsprogram for hver av deltakergruppene for å lære noe nytt, forberede seg til neste sang- og dansefestival, inspirere hverandre og feire den latviske festivalen.

Mesterklasser for representanter for latviske amatørteatre i Norge – Bergen Latviske amatørteater «LATiBergen» under ledelse av Liāra Ozola, Oslo Latviske Teater «O’Latte» under ledelse av Ieva Melbārde, det fremtidige latviske teateret i Stavanger – regissert av MADteatteri fra Finland.

Mesterklassene til voksenkoret og barnekoret ble ledet av direktør Kaspars Ādamsons. Deltakere fra Oslo, Stavanger og Bergen synger i Det Norske Latviske Kor.

Mesterklasser i folkedansgruppen ble gitt av Vineta Āboliņa, som leder dansegruppen «Kūzuls» i Latvia. Representanter for TDK-folkedansgruppene (TDK) «Pērkonkalns», TDK «Ozoliņš» og TDK «Ziemeļmeita» deltok i de regionale festivalarrangementene. Både kor og dansegrupper ble kjent med festivalens repertoar i 2023.

Mesterklassen til folkegruppen ble gitt av Sandra Stare, direktør for folkegruppen «Vīteri», sammen med Zani Danos, direktør for folkegruppen til Bergausis kulturskole.

På slutten av hver dag var det felles middag for alle deltakerne, der sang og delte inntrykk av det de lærte på mesterklassene. Lørdag kveld ble alle deltakerne på mesterklassene forbløffet over forestillingen til Norwegian Joint Latvia Theatre, som viste hva de lærte på to dager.

Søndag 15. august ble festivalens avslutningskonsert avholdt med deltakerne på sang- og dansefestivalen: barnekor og folkeensemble «Bergauša», TDK «Pērkonkalns», TDK «Ozoliņš», kor «Laipa» . Kaspars Ādamsons nærmet seg sjåførens skrivebord.

En feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like