Home » Storbritannia signerer handelsavtale med Norge, Island og Liechtenstein – EURACTIV.com

Storbritannia signerer handelsavtale med Norge, Island og Liechtenstein – EURACTIV.com

by Russell Crowe

Den britiske regjeringen sa at de signerte en frihandelsavtale med Norge, Island og Liechtenstein torsdag (8. juli), den siste handelsavtalen etter Brexit. Signeringen av avtalen torsdag følger en prinsippavtale som ble inngått i forrige måned av de fire landene.

Avtalen vil hjelpe sektorer som digitale, finansielle og profesjonelle forretningstjenester og lavere tariffer på eksport fra Storbritannia, og øke et handelsforhold på 21,6 milliarder pund i fjor, sa handelsdepartementet i en uttalelse.

« Norge, Island og Liechtenstein har gått lenger med oss ​​enn noen annen FTA-partner, inkludert å vedta banebrytende nye digitale avtaler for å lette handel over landegrensene.»Det sa Storbritannias internasjonal handelsminister Ranil Jayawardena.

Storbritannia er Norges største handelspartner utenfor EU, og målt i samlet handelsvolum er denne ordningen viktigere for Norge og Island enn for Storbritannia.

Samtidig, siden London ikke lenger er en del av den europeiske felles fiskeripolitikken, må den forholde seg direkte til Oslo og de britiske fiskeflåtene er ivrige etter å få tilgang til landets subarktiske hav.

You may also like