Home » Sveriges Onrail leier EuroDual til ELP

Sveriges Onrail leier EuroDual til ELP

by Russell Crowe

Sveriges Onrail leier EuroDual til ELP

En skisse av den nye EuroDual for norske Onrail (Foto: ELP / Onrail)
En skisse av den nye EuroDual for norske Onrail (Foto: ELP / Onrail)

Den norske private jernbaneoperatøren Onrail har signert en leieavtale med European Loc Pool (ELP) for to innovative EuroDual hybridlokomotiver fra Stadler.

Lokomotivene skal brukes fra 2022 på Fauske til Oslo-banen i Norge, som kun er delvis elektrifisert og derfor ideell for hybridtransport. Det nye togtilbudet går langs Nordlandsbanen, Norges lengste strekning. Denne jernbanen er mer enn 1200 kilometer lang, starter i Bodø og slutter i Trondheim.

EuroDual for Norge

EuroDuals evne til å bytte fra elektrisk til diesel, og vice versa, åpner for helt nye transportmuligheter for Onrail og kundene. Ved å kombinere 9MW kraft under flyselskapet med 2,8MW dieselkraft (bærekraftig), er EuroDual designet for tungtransport på hovedlinjen, men er også utstyrt med en radiofjernkontroll for å utføre manøvreringsarbeid.

For dieselmotoren har kraftverket en Caterpillar-motor
C175-motor, som oppfyller de nyeste Euro 3B-utslippsstandardene, og minimerer selskapets CO2-utslipp. Lokomotivene oppfyller også de nyeste standardene som ergonomi og sikkerhet. Den utstyrte vinterpakken tillater drift selv under ekstreme værforhold.

European Loc Pool

European Loc Pool er et ungt leasingselskap grunnlagt i 2018 og lokalisert i Frauenfeld Sveits, Sveits. De utleide lokomotivene er i kontrakten utstyrt med en fullservice-leiepakke som frigjør leietaker for mye arbeid. For eksempel inkluderer kontrakten et forsikringstilbud, samt muligheten for å tilpasse lokomotivets utførelse. Fra midten av 2023 vil Euro9000 også bli lagt til ELP-porteføljen. Dette lokomotivet, som vil være likt, gir muligheter med multispenningssystemet som skal brukes i flere land, inkludert Nederland.

You may also like