Home » «Barndommen min var veldig vanskelig, jeg brukte mange år hos logopeden på å lære å snakke.» Samtale med Nauri Miezi

«Barndommen min var veldig vanskelig, jeg brukte mange år hos logopeden på å lære å snakke.» Samtale med Nauri Miezi

by Edvard Munch
Kamp av det latviske landslaget 3×3 mot laget til den russiske olympiske komité

Ilmārs Stūriška, «Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

«Jeg vil nyte øyeblikket, men jeg husker hva trener Jānis Rimbeniekis alltid sa: lykke er kort,» sa 3×3 basketballspiller Nauris Miezis, som sammen med lagkameratene Agni Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis og Edgars sa mindre enn én dagen etter den historiske seieren ble Krūmiņu den første olympiske basketballmesteren i 3×3 for menn i historien i Tokyo onsdag 28. juli.

Nyheter

«Er familier med mange barn virkelig dårligere stilt enn pensjonister?» Brukere av sosiale medier er forvirret over statens fordeler for å betale regninger

1 dag

Nyheter

Alle innbyggere vil få en redusert regning umiddelbart og automatisk: alt du trenger å vite om statlig støtte i energikrisen.

1 dag

Nyheter

TIL En trafikkbuss krasjet på Liepāja-veien; de er ofre

14 timer

les andre nyheter

Landslagstreneren Raimonds Feldmanis sa også i en samtale med LETA-byrået at følelsene etter gullet ikke har lagt seg: Jeg klype ham tre ganger i morges og sa: «Du vet at du er en olympisk mester». Det kan fortsatt ikke dekkes.»

Forsto du allerede prestasjonen?

N. Miezis: Jeg fikk ikke sove lenge om natten, bare rundt fem-seks. Jeg måtte svare på mange hilsener, telefonen var varm, folk trodde ikke jeg så på sport heller.

ANDRE LES NÅ

Behagelige følelser snurret i hodet mitt hele tiden, pulsen skulle være normal, men nei, hjertet banket av spenning hele tiden, tror det vil skje nå.

Etter å ha våknet kjente jeg på medaljen og skjønte at ja, det var ikke en drøm. Agnis Chavars sov til og med med en medalje rundt halsen.

Hva tror du vil skje nå?

Jeg vil gjerne nyte dette øyeblikket og følelsene. Som en av mine trenere la Jānis Rimbenieks alltid vekt på at gledene alltid er korte. Vi må begynne å forberede oss til World Tour-etappene i slutten av august, så det blir ikke mye tid til å feire.

Raimonds Elbakjans er klar til å arrangere en «Challenger»-turnering i Riga, de diskuterte planene våre, for det er klart at da må vi også delta. La oss se hvordan det hele blir.

Kanskje kvartetten din allerede har blitt enige om en vei til Paris?

Vi har ikke snakket så langt, men ja, vi må gå for det.

Husker kampens siste dag. Overrasket ikke lettvektsemifinalene mot Belgia deg?

Det var definitivt ikke lett, som resultatet viser. De siste tre-fire minuttene virket det som om alt organene etterlot seg var helt malplassert. Vi var på i en slik fart at det var veldig vanskelig for oss, men det var enda vanskeligere for motstanderne.

Sammenlignet med gruppekampene hadde vi ikke endret noe, før vi ikke gikk med innkast, var de den eneste statistikken der vi tapte mot våre rivaler.

Som jeg sa, vi løper bare inn i det, og hvis vi rir på bølgen, stopper vi ikke, og det var det.

Latvisk landslag 3×3 mot det belgiske landslaget ved OL i Tokyo

Hvordan vant du de to avgjørende kampene?

Med karakter og viljestyrke. Vår mentalitet er at vi alltid vil ta hevn på transaksjonene, vi mistet belgierne og russerne i gruppen, vi klarte å ta hevn.

Hva skjedde i 4:9-finalen? Jeg har alltid trodd på gutta mine og på meg selv, jeg er veldig selvsikker, jeg vil ikke la hendene mine gå et øyeblikk.

I begynnelsen tok de oss i hjørnet, det var vanskelig, vi mistet energi, men de satte oss i andre spor og vi klarte å bryte.

Det var en bemerkelsesverdig episode hvor du løp etter ballen, selv om den russiske spilleren var noen meter innenfor, og du fikk ballen.

Det skiller også mesterne. Jeg gir aldri opp, akkurat som de andre gutta våre. Hvis du vil være på topp, er det ingen andre alternativer. Da vi kom inn i sluttspillet trodde jeg at vi skulle vinne.

Russiske Ilya Karpenkov brakk skoene i finalen. Hva har skjedd før?

Ja, 3×3 basketball er en veldig rask bevegelsesendring, så det er ikke første gang. Skoene mine ble ødelagt også, jeg må gjøre det samme som russeren: pakke meg inn i tape og fortsette å spille.

Chavar og jeg hadde reservesko i Tokyo, Karpenkov hadde ikke tenkt på det.

3×3 latvisk landslag ved OL i Tokyo

Hvordan er Edgars Krūmiņš? Kan du gå?

Du kan gå, men med vanskeligheter, hold deg. I løpet av dagen skal en fysioterapeut til legesenteret og gjøre en undersøkelse, forhåpentligvis ikke gal.

Du roste fysioterapeut Oskars Urbanovics. De andre lekte også med skader, mikrotraumer?

Jeg er mørbanket, det var mikrotraumer og blåmerker, men vi berømmet Oscar for å ha et lite møte etter gruppekampene, da vi ikke hadde det bra.

Det var bra at vi tok initiativet, vi snakket grundig og spillet ble bedre. Tusen takk for det.

Vil du kunne se Tokyo?

Vi kan gå gjennom den olympiske landsbyen, men det er ikke mye å se her: hus, en liten park, en spisesal, en suvenirbutikk. Ikke la byen.

Fortell meg om familien din. Er foreldrene dine døve?

Mama Lāsma og pappa Rolands er døve. Det er en døveskole i Valmiera, den eneste i Latvia hvor de lærer deg å snakke, men det er ikke på døveskolen, begge foreldrene har gått på døveskolen.

Du kan si noen ord, som mine, men ikke riktig.

Å kommunisere på tegnspråk var mitt førstespråk. Jeg hadde en veldig vanskelig barndom, jeg brukte mange år hos en logoped for å lære å snakke.

Jeg forsto ikke mange ord, jeg visste ikke engang betydningen deres, jeg måtte jobbe lenge.

Hvor mange år tok du ballen?

Foreldrene mine sier det da jeg var veldig ung. Hele den øvre delen av skapet var full av baller: hver gang jeg gikk på butikken med foreldrene mine eller moren min, ville jeg ha en ny ball, selv om jeg allerede hadde mange forskjellige baller hjemme. Jeg skrek, jeg gråt og de kjøpte.

Hvem vil du takke mest akkurat nå?

RELATERTE INNLEGG

Definitivt for familien min kone Marita, hun har vært min største støtte de siste årene, hun tror mer på meg enn meg. Selvfølgelig venner, alle de som har gått hånd i hånd selv i vanskelige tider.

De XXXII sommer-OL åpner i Tokyo

Emner

You may also like

Leave a Comment