Home » Bel20 henger etter på europeiske børser

Bel20 henger etter på europeiske børser

by Siv Jensen
Bilde: Euronext

(ABM FN) Brussel-børsen stengte lavere onsdag, mens aksjemarkedene i nabolandene ble grønne. Bel20-indeksen tapte 0,2 prosent til 4 264,18 poeng.

Investorene fokuserte først og fremst på amerikansk inflasjon. Som ventet viste dette seg å ha steget til ikke mindre enn 7 prosent årlig, mens Federal Reserve har satt et mål på to prosent. Kjerneinflasjonen var på 5,5 prosent.

Derfor planlegger sentralbanken å avvikle stimuleringstiltakene ved å avslutte gjeldskjøp i år og allerede gjennomføre ulike renteøkninger.

Det ble også gjort klart tirsdag av president Jerome Powell før det amerikanske senatet, selv om det også beroliget markedene. Wall Street steg og dollaren falt. Onsdag falt dollaren ytterligere etter den amerikanske inflasjonsraten.

Den generelle politiske holdningen har ikke endret seg mye, den aggressive holdningen er der fortsatt, sa Deutsche Banks markedsstrateg Jim Reid. Likevel, sa han, var det noen mindre nyvinninger. Powell gjorde det klart at QE [inkoopprogramma] Den avsluttes i mars, til tross for tidligere spekulasjoner om at den vil bli avviklet tidligere. Til slutt understreket han at Fed burde trekke seg fra ekstreme nivåer av stimuleringspolitikk, men ikke forhaste seg.»

Omikron fortsetter også å oppta sinnene. Smittetallene øker betraktelig, også i Belgia. Ifølge Verdens helseorganisasjon vil halvparten av den europeiske befolkningen være smittet med den nye varianten innen midten av februar. Flere økonomiske sektorer kan bli lammet på denne måten på grunn av mangel på personell. Den belgiske konsultasjonskomiteen 14. januar er avlyst og vil trolig bli organisert i løpet av neste uke.

I morges kom det frem at industriproduksjonen i euroområdet fortsatte å øke månedlig. Men på årsbasis var det en nedgang.

Euro/dollar handlet til 1,1428, den kraftige økningen i oljeprisen ga et lite løft onsdag. USAs råoljelagre falt forrige uke.

Risers og Fallers

I hovedindeksen ledet Aperam an med en prisøkning på 4,1 prosent, mens Ageas tapte 2,3 prosent.

Bank of America senket målprisene for Telenet og Proximus onsdag. I en sektorrapport indikerer den amerikanske banken at sektoren står overfor en bølge av konsolidering så vel som en bølge av salg fra aktiviteter som mobiltelefontårn. Telenet er fortsatt bankens favoritt med kjøpsanbefaling, Proximus står på salgslisten. Aksjene falt henholdsvis 0,6 og 0,7 prosent.

På BelMid var Titan Cement opp 4,9 prosent. Recticel falt 2,6 prosent.

Degroof Petercam har senket Bois Sauvages råd fra Buy to Hold og målprisen har gått fra € 461,00 til € 357,00. Analytikeren bemerker at aksjerabatten har økt kraftig etter kunngjøringen av Greiner-avtalen, men at dette godt kan være den «nye normalen». Investortilliten ser ut til å ha gått tapt, ifølge banken. Aksjen falt 0,9 prosent

DEME har kommet til enighet med det norske selskapet Eidesvik om kjøp av offshore-installasjonsfartøyet DP3 Viking Neptun, som vil slutte seg til DEME-flåten i siste kvartal 2022. Ingen økonomiske detaljer ble offentliggjort. Morselskapet CFEs deltakelse økte med 0,5 prosent.

Blant de mindre aksjene gikk Balta Group opp 8,1 prosent. Qrf tapte 2,7 prosent.

Biotalys og det italienske selskapet Olon har inngått et langsiktig samarbeid for produksjon av proteinbaserte biokontroller. Biotalys-aksjen steg 0,8 prosent.

Wall Street-rangering

Etter europeisk sperretid var Wall Street i positiv retning. Den bredt baserte S & P500-indeksen steg 0,3 prosent til 4 726,58 poeng, med både Nasdaq tech-aksjemarkedet og Dow Jones industriindeks som steg litt.

Bron: ABM Financial News


Siden Beursplein 5, redaktørene av ABM finansielle nyheter Følg nøye med på begivenheter på børsene, og Amsterdam Stock Exchange spesielt. Informasjonen i denne kolonnen er ikke ment å være profesjonelt investeringsråd eller en anbefaling for å foreta visse investeringer.

You may also like

Leave a Comment