Home » BILENDI: Bilendi kjøper opp respondi-gruppen, en europeisk aktør innen datainnsamling for markedsundersøkelser

BILENDI: Bilendi kjøper opp respondi-gruppen, en europeisk aktør innen datainnsamling for markedsundersøkelser

by Russell Crowe

Bilendi kjøper gruppen, svarte han,
Europeisk aktør innen datainnsamling for markedsundersøkelser

Paris, 22. november 2021 – Bilendi, en av de europeiske lederne innen teknologi og data for studier, kunngjør signering av en avtale om kjøp av det tyske konsernet Respondi, en europeisk aktør innen innsamling av data for markedsstudier og en av nøkkelaktørene i nettpaneler i Europa.

På bakgrunn av denne strategiske operasjonen har Bilendi tatt et nytt stort steg i sin utvikling og har styrket sin posisjon i de tre første markedene.europeere: Tyskland, Frankrike og Storbritannia. Den nye gruppen vil dra nytte av en europeisk tilstedeværelse av lokale team, et online paneltilbud av høyeste kvalitet, spesielt innovative teknologier og en eksepsjonell investeringskapasitet for å tilby de beste løsningene til sine kunder.

Vi er veldig glade og stolte over å ønske Respondi velkommen til gruppen vår. Dens anerkjente erfaring i forskningsmarkedet, kvaliteten på utstyret og teknologiene er eiendeler som vil tillate oss å fortsette vår strategi for vekst og erobring av nye markeder. De to gruppene har nære kulturer og deler de samme verdiene.: konstant søken etter den høyeste kvaliteten på tjenesten for våre kunder, integritet, respekt for medlemmene som er registrert i panelene våre og svar på undersøkelser erklære Marc Bidou, president og administrerende direktør i Bilendi.

Vi er glade for denne fusjonen, som lar oss bli en av de ledende aktørene innen teknologi og data for studier i Europa, som opplever sterk vekst, leder mange prosjekter og har sterke ambisjoner. Sammen har vi mangedoblet styrke for å akselerere utviklingen vår og vinne nye markedsandeler. legger Dr. Otto Hellwig, administrerende direktør i Respondi til.

svar– en stor aktør innen datainnsamling i Europa

Respondi ble grunnlagt i 2005 i Köln, Tyskland, av Dr. Otto Hellwig, og er en internasjonal aktør dedikert til å samle inn data for markedsundersøkelser i Europa.

Med en stab på 80 personer er selskapet etablert i 3 land.: Tyskland
(60 % av 2020-omsetningen), Frankrike (25 %) og Storbritannia (15 %).

Respondi har et anerkjent rykte i sektoren, kvalitetspaneler og en portefølje på mer enn 550 kunder, og skiller seg ut ved universiteter og forskningssentre som har en lederposisjon med mer enn 200 kunder.

I 2021, svarte du, spådde du en omsetning på 15 millioner? (+ 17%) og en EBIT på 1 M ?.

Styrking av posisjoner i de 3 europeiske hovedmarkedene

Denne fusjonen gjør at den kan bli en av hovedaktørene innen teknologi og data for markedsundersøkelser i Europa.

Respondi har paneler av høy kvalitet i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Sveits, Østerrike og Italia som samler rundt 450 000 aktive paneldeltakere. Ved å assosiere Bilendi-panelene i disse landene er tilbudet som utgjør det nye settet unikt, både i størrelse og kvalitet på panelene, for å samle inn stadig mer komplekse data, og med et høyt kvalitetsnivå.

Det nye settet vil tjene totalt nesten 1800 prestisjetunge kunder: forskningsinstitutter, konsulentselskaper, universiteter og forskningssentre, mediebyråer, …

Denne sammenslåingen vil tillate Bilendi å ytterligere styrke sin nærhet til sine kunder, med sine store team, de viktigste i sektoren i de tyske, sveitsiske og østerrikske markedene fra kontorene i Köln, Berlin og Zürich, samt i det franske markedet. . . Sammenslåingen vil styrke Bilendis team i Storbritannia betydelig.

Med dette oppkjøpet har Bilendi til hensikt å øke sitt vekstpotensial i nye markedssegmenter og ta et viktig nytt steg i sin strategi om å utvikle teknologiske løsninger for sine kunder.

En svært verdiskapende operasjon

Integreringen av responsi vil tillate konsernet å generere flere synergier:

  • Når det gjelder tilbud med forsterkede paneler, utvidelse av tilbudet mot kvalitative studier og et forsterket team av eksperter på mer enn 350 ansatte;
  • I teknologiske termer, med foreningen av proprietære teknologier, Respondi og Bilendi;
  • Økonomisk vil det på den ene siden oppnås stordriftsfordeler og på den andre siden vil en optimalisering av eksterne innkjøp gjøre det mulig å oppnå betydelige kostnadsbesparelser.

Bilendi har som mål å tilpasse Respondis lønnsomhet med konsernets lønnsomhet i løpet av de neste 24 månedene.

Forutsetninger og finansiering av driften

Transaksjonen innebærer anskaffelse av 100 % av kapitalen i responsi. Minimumsprisen for transaksjonen vil være 15,95 millioner euro, som kan bæres 20,50 millioner euro. legge til pristillegg som skal betales frem til 2024.

Oppkjøpet vil bli finansiert inntil 12 M? ved banklån og ved tilgjengelig kontantbeholdning. Oppkjøpet trer i kraft i løpet av noen uker, etter at lukkebetingelsene er oppfylt.

Engasjementet til lederne, Dr. Otto Hellwig (CEO) og Orkan Dolay (COO), en nær kultur og felles verdier vil utgjøre så mange avgjørende eiendeler for å lykkes med det felles prosjektet.

Utsikter: 2 år før måli 2023 omsetning

Med 2 år i forveien vil det nye settet passere fra 2021, i proforma[1], Målet med
50 M? som konsernet forventet i 2023.

I tillegg har selskapet til hensikt å fortsette sin offensive utviklingsstrategi som kombinerer organisk vekst og oppkjøp.

Om Bilendi

øyeblikket når volumene, variasjonen og hastigheten på data plassert og endret øker eksponentielt, Kjent gir en innovativ og teknologisk respons på innsamling, håndtering og gjenvinning. Kjent er dermed posisjonert i hjertet av datainnsamling, for to markedssegmenter: Teknologier og tjenester for markedsundersøkelser (markedsundersøkelse) og Teknologier og tjenester for kundelojalitet og engasjement (lojalitetsmarkedet). Gruppen er etablert i Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Italia, Belgia, Spania, Sverige, Finland, Danmark, Sveits, Marokko, og har også aktiviteter i Østerrike og Norge. I 2020, Kjent oppnådde en omsetning på € 34,1 millioner. Konsernet er notert på Euronext Growth Paris.

ISIN-kode:FR0004174233 – Mnmo-kode: ALBLD – PEA PME Kvalifisert – Kvalifikasjon Innovativt selskap av bpifrance.

www.bilendi.com

Kontakter (rediger)

KUNNSKAP

Marc Bidou – President og administrerende direktør

Tl.: 01 44 88 60 30

m.bidou@bilendi.com

AKTIV

Analytiker og investorrelasjoner

Nicolas Lin / Alexandre Commerot

nlin /acommerot@actifin.fr

Tl.: 01 56 88 11 18

Presseforhold

Isabelle dray

idray@actifin.fr

Tl.: 01 56 88 11 29

You may also like