Home » Tyrkia fortsetter å tordne: etter Orange får også Norge og Haaland juling

Tyrkia fortsetter å tordne: etter Orange får også Norge og Haaland juling

by Russell Crowe

Tyrkia har gitt en skikkelig oppfølging av seieren over det nederlandske landslaget. Tyrkerne klarte å holde Erling Haaland i sjakk og skaffet seg en vakker 3-0-seier over Norge.

Den oransje troppen kom seg på båten i Istanbul 4-2 gjennom tre mål fra Burak Yilmaz, men i spanske Malaga – der kampen ble spilt på grunn av kronebegrensninger – hevdet Ozan Tufan rampelyset. Han jobbet på et kryss som endret retning etter bare fire minutter. På en halvtime doblet Tyrkia ledelsen da Çaglar Söyüncü headet hjem fra et hjørnespark.

Nordmennene, med Haaland og Martin Odegaard på basen, hadde lite å bidra med. Høydepunktet for tyrkerne fulgte etter en time. Tufan scoret på fantastisk vis sitt andre mål for natten. Ti minutter før slutt fikk også norske innbytter Kristian Thorstvedt rødt kort for en sterk takling. Det var en så ubehagelig kveld for AZ-spillerne Fredrik Midtsjö og Jonas Svensson. Den første dukket opp på avspark, den andre fyrte opp.

På grunn av den rungende seieren er Tyrkia leder i kvalifiseringsgruppen til oransje-VM. Tyrkerne har like mange poeng som Montenegro, som vant 4-1 mot Gibraltar tidligere på dagen, og det er også klart.