Home » Nyheter | Hollandsk frakteskip beveger seg, ubemannet og ubemannet, i Norskehavet

Nyheter | Hollandsk frakteskip beveger seg, ubemannet og ubemannet, i Norskehavet

by Russell Crowe

Av La Provence (med AFP)

Fratatt motorisering og evakuert av mannskapet under dramatiske omstendigheter, var et nederlandsk frakteskip i drift i Norskehavet tirsdag, sa norske sjøfartsmyndigheter, bekymret for at det ville kantre.

«Eemslift Hendrika», som spesielt fraktet flere mindre skip mellom Bremerhaven (Nederland) og Kolvereid (Norge), lanserte et nødmelding mandag morgen, og anklaget en betydelig liste etter at en storm flyttet deler av lasten din.

De 12 besetningsmedlemmene ble evakuert i to etapper samme dag av norske redningstjenester: De åtte første ble dratt fra dekket på fraktebåten mens de fire siste måtte hoppe i vannet. En av dem ble skadet.

Dramatiske opptak fra norske myndigheter viser en person i en oransje overlevelsesdrakt som skyter ut i grov sjø fra akterenden av skipet.

«Eemslift Hendrika», offer for en motorhavari, begynte å drive mot norskekysten. Denne tirsdag formiddag var det rundt 130 kilometer nordvest for havnebyen Ålesund.

«Båten er på drift med en betydelig slagside (mellom 40 og 50 grader, red.anm.), så det er fare for kantring»Det sier Hans-Petter Mortensholm, tjenestemann i Kystverket, til AFP.

«Vår hovedprioritet er å prøve å stabilisere den slik at den ikke synker for å hindre en oljelekkasje til sjøs.«han la til.

Frakteskipet inneholder 350 m3 tung fyringsolje, 75 m3 diesel og 10 m3 smøreolje.

Et norsk kystvaktfartøy er for tiden på vei til skipet. Sistnevntes operatør henvendte seg også til det nederlandske redningsselskapet Smit Salvage, som allerede ble kalt til å redde Ever Given i Suez-kanalen forrige uke.

«Ekstremt dårlig» Med bakker på 10 til 15 meter kompliserer værforholdene situasjonen, men det er ventet pause på ettermiddagen, ifølge Kustverket.

You may also like