Home » BIS fullfører vellykket pilotstudie om sentralbankers digitale valutaer

BIS fullfører vellykket pilotstudie om sentralbankers digitale valutaer

by Russell Crowe
BIS-bygg i Basel, Sveits. Kilde: Adobe/doganmesut

Bank for International Settlements (BIS) har fullført en pilotstudie om bruk av sentralbankers digitale valutaer (MNC) for grenseoverskridende betalinger i samarbeid med sentralbankene i Norge, Sverige og Israel.

Pilotstudien, kalt Proyecto Rompehielos, hadde som mål å teste den «tekniske gjennomførbarheten» av grenseoverskridende overføringer som involverer forskjellige CBDCerog forstå «de viktigste tekniske og politiske alternativene og avveiningene.»

Resultatene av studien ble publisert denne uken i en forhold av BIS. Dette indikerer at det fant sted etter lanseringen av G20 en oppfordring til handling om hvordan man kan forbedre grenseoverskridende betalinger.

Ulike CBDC-er kan fungere sammen

Ifølge rapporten viste studien at sentralbanker vil ha«nesten total autonomi» i å designe din egen CBDCsamtidig som CBDC er interoperabelt med andre for grenseoverskridende transaksjoner.

Han sa også at prosjektet hadde vist at grenseoverskridende transaksjoner som involverer flere CBDC-er kunne fullføres på bare sekunder. Til sammenligning er overføringstidene flere dager med SWIFT-systemet som vanligvis brukes i dag for internasjonale overføringer.

Studien viste også hvordan et nytt CBDC-system kunne redusere kostnader og redusere oppgjør og motpartsrisiko for brukerne.

Men for å dra nytte av disse fordelene, er det nødvendig at CBDC-systemet for enkeltpersoner er i drift 24 timer i døgnet, hver dag.

En global innsats for å forbedre grenseoverskridende betalinger

I en kommentar publisert i rapporten sa Torbjørn Hægeland, administrerende direktør for finansiell stabilitet i Norges sentralbank, prosjektet. «bidrar til den viktige globale innsatsen for å forbedre grenseoverskridende betalinger» og den «betydelige verdien» til bankens arbeid med en eksperimentell CBDC for Norge.

I mellomtiden berømmet Aino Bunge, visedirektør i Sveriges sentralbank, prosjektet og sa at CBDCs «kan muliggjøre umiddelbare transaksjoner på tvers av valuta på en måte som vil være til stor fordel for sluttbrukere.»

BIS, ofte kalt «sentralbankens sentralbank», har hovedkontor i Basel, Sveits. Organisasjonen ledes nå av tidligere Bank of Mexico-guvernør Agustín Carstens, kjent for sin harde kritikk av Bitcoin (BTC).

Tidligere har Mr. Carstens omtalt Bitcoin som «Kombinasjon av en boble, et Ponzi-opplegg og en miljøkatastrofe». Tilsvarende sammenlignet Hyun Song Shin, forskningsleder ved BIS, kryptovalutaer med baseballkort, og sa at «uten brukere ville det bare vært et verdiløst symbol.»

Følg våre tilknyttede lenker:

  • For å kjøpe kryptovalutaer i SEPA-sonen, Europa og franske statsborgerebesøk mynthus
  • For å kjøpe kryptovalutaer i Canada besøk bitbuy
  • For å beskytte eller lagre kryptovalutaene dinefå en lommebok Ledger
  • For å utveksle kryptovalutaene dine anonymtinstaller appen NordVPN

Slik samler du mynter mens du spiller:

  • I poker på spillplattformen Myntpoker
  • Til en global fantasifotball på plattformen Så rart

Hold deg informert gjennom våre sosiale nettverk:

You may also like