Home » Blodig angrep i Norge: angriperen begynte å skyte bue mot folk

Blodig angrep i Norge: angriperen begynte å skyte bue mot folk

by Russell Crowe

Politiet meldte om hendelsen i Kongsberg sørvest for hovedstaden Oslo rundt klokken 18.30. lokal tid. Ifølge de siste opplysninger har politiet meldt at den mistenkte er pågrepet og situasjonen er nå under kontroll.

– Dessverre kan vi bekrefte at det er flere skadde og dessverre flere personer døde i hendelsen, sa lokal politibetjent Oyvindas på en pressekonferanse.

– Mannen som begikk handlingen er pågrepet av politiet, og ifølge våre opplysninger er han den eneste involverte, la tjenestemannen til.

Omtrent kl. 18.00 og 30 minutter. Motivene for angrepet ulike steder lokal tid (19.30 Litauen) er fortsatt ukjent, men politiet utelukket ikke at insentivene var terroristiske.

– Gitt hendelsesforløpet sier det seg selv at dette er et terrorangrep, sa Aas. — Den arresterte ble ikke avhørt, så det er for tidlig å si noe om motivene hans.

Politiet opplyser at den mistenkte er tatt med til en politistasjon i nabobyen Drammen, men har ikke gitt ytterligere detaljer om ham.

Andre personer blir ikke aktivt oppsøkt, sa Aas.

TV TV2 meldte at mannen også hadde kniv og andre våpen. Noen medier rapporterer om fire dødsfall.

De skadde ble fraktet til sykehus. Politiet rapporterte ikke antall ofre eller rapporterte deres status.

Myndighetene sa at den mistenkte ble varetektsfengslet og ser ut til å ha handlet alene.

Tjenestemenn ble også tidligere rapportert å ha stengt flere store områder. Beboerne ble bedt om å holde seg hjemme.

Den mistenkte er nå tatt med til en politistasjon i Drammen, opplyser politiet.

Ifølge CNN, på spørsmål om situasjonen ble behandlet som terrorisme, sa en talsmann for norsk politi at det var «fremdeles uklart».

Kongsberg ligger 85 km vest for hovedstaden Oslo.

Angrepene fant sted i et «stort område» i Kongsberg, hvor det bor rundt 28.000 mennesker.

Unni Grøndal, Oslo polititalsperson: «Vi hjelper til med nasjonale hjelperessurser som politihelikoptre, ambulanseteam».

En pil som flagrer på veggen

TV-rapporter viser at ambulanser og væpnet politi ankommer stedet.

Et helikopter og en gruppe eksplosiveksperter ble også sendt til stedet.

Et bilde sendt av et vitne til hendelsene ble lagt ut på nettsiden til allmennkringkasteren NRK, som viser en svart pil fast i veggen.

Norge har tradisjonelt vært et fredelig land, men det har vært høyreekstreme angrep de siste årene.

Ekstremisten Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker i et dobbeltangrep 22. juli 2011.

AB Breivikas detonerte først en minibuss lastet med eksplosiver i hovedstaden Oslo, like ved Statsministerens kontor. Senere dro han til den nærliggende øya Utioja og skjøt dusinvis av mennesker på en sommerleir for ungdomsfløyen på venstresiden der.

I august 2019 skjøt nynazisten Philip Manshaus en moské i utkanten av Oslo. Endelig klarte tilbederne å holde ham inne; ingen ble hardt rammet under hendelsen.

Imidlertid hadde Ph. Manshaus tidligere skutt sin 17 år gamle søster, adoptert fra Kina. Aktor beskrev handlingene hans som en «rasistisk handling».

Norske sikkerhetstjenester har også hindret flere planlagte jihadistangrep i landet.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale på noen måte uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, skal DELFI oppgis som kilde.

You may also like