Home » BYD er en suksess i Europa

BYD er en suksess i Europa

by Ashley Olsen

Kinas BYD-imperium fortsetter å vokse. Og Europa er allerede en del av sitt nye marked for å selge sine elbiler!

I flere måneder, et akronym dekke nyhetene og fanger oppmerksomheten til bilbransjen. Hvis du ofte leser bilpressen, er det umulig å gå glipp av BYD. Rett fra Kina er dette merket nå en hit i Europa!

Bygg dine drømmer: Det nye kinesiske imperiet

Grunnlagt for mindre enn tre tiår siden som Biyadi, det kinesiske selskapet ble raskt bygg drømmene dine, og har steget til toppen av den globale batteriindustrien for elektriske kjøretøy. Hvis det tidligere var begrenset til busser og lastebiler, er det i 2003 når det svinger mot bilen. Siden den gang har hun ikke bare akseptert utfordringen med glans, men har også forvandlet bildet sitt.

Faktisk, hvis de tidlige modellene så ut som bleke imitasjoner av utenlandske biler, ble BYD gradvis en stor aktør i sektoren, og konkurrerte til og med Du er der på sin egen grunn. Og fakta taler for seg selv.

Fra batterileder til elbiler

I juni i fjor gjennomførte BYD et mesterslag ved å kjøre forbi Du er der samtidig som verdens ledende produsent av elbiler, inkludert plug-in hybrider. En symbolsk prestasjon som resulterte i salg av ikke mindre enn 641 000 enheter i løpet av første semester av 2022.

I tillegg hadde BYD året før passert merket på én million solgte plug-in hybrid- og batterielektriske modeller. Disse imponerende ytelsene kommer fra e BYDs erfaring med å produsere batterier for elbiler. Som verdensledende på dette feltet er disse komponentene koster mindre for integrering i bilene dine.

Denne mestringen av den interne verdikjeden oversettes til teknologisk avanserte og rimelige modeller. Europa er nå åstedet for hans maktovertakelse.

Fremtidens kraft til elbilen i Europa

I Sverige var det i juli måned krysset BYD Atto 3, B-segmentet bilen blir den mest solgte modellen med 721 enheter gått, godt foran VW ID.4 og dets 711 salg. HAN bmw i4 (385 eksemplarer), skoda enyaq (370) og Tesla Model Y (355) er ikke langt bak.

Plassert i kategorien urbane crossovers, denAkt 3 utgjorde 86 % av nyregistreringene i Sverige. I likhet med Norge bygger Sverige et rykte som en høyborg for elbiler i Europa. Forrige måned, 6.785 kjøretøy av denne typen er registrert i landet. Rangeringen domineres av Volkswagen, tett fulgt av BYD, Kia, BMW og til slutt Tesla. Sverige er imidlertid ikke et isolert tilfelle. Med 5 modeller allerede på markedet og snart 7, inkludert i Frankrike, er BYD i ferd med å bli den ubestridte elbilmesteren i Europa.

BYD-saken illustrerer hvordan et selskap raskt kan skalere til å bli en ubestridt industrileder, og ryste til og med etablerte giganter. Med full kontroll over verdikjeden og synlig bevegelse oppover, bygger BYD et sterkt fundament for å riste opp det nåværende og fremtidige markedet i Europa, men også på verdensscenen.

Les også:

BYD Seal U: den nye 100 % elektriske SUV-en for mindre enn €47 000?

BYD Tang (2023): et 516 hk «monster» vendt mot Europa

BYD Dolphin (2023): ankommer Frankrike til en vennlig pris!

You may also like