Home » Til tross for deres upåklagelige prestasjon, møter Les Bleues Norge i semifinalen

Til tross for deres upåklagelige prestasjon, møter Les Bleues Norge i semifinalen

by Edvard Munch

Stor vinner av Spania (36-23) denne onsdagen i Skopje, det franske kvinnelaget i håndball har opprettholdt sin uovervinnelighet i denne EM-cupen, men møter Norge i semifinalen på fredag, overrasket av Danmark (31-29).

Av skriver med AFP
16. november 2022 kl. 09:58 | oppdatert klokken 15:29

En stor klassiker: De franske håndballspillerne arvet sine norske rivaler i semifinalen i EM 2022 fredag, temmet av danskene (31-20) onsdag i Ljubljana på hovedrundens siste dag.

En ny versjon av EM 2020 og VM 2021-finalene venter de franske olympiske mesterne mot deres doble bødler. I den andre semifinalen møtes Danmark og Montenegro om andreplass i finalen.

Les Bleues leder fortsatt ikke

I mellomtiden, allerede klassifisert og sikret førsteplassen i sin gruppe, utvidet Les Bleues sin uovervinnelighet i denne Euro Cup ved å dominere Spania (36-23) i Skopje.

En kamp mot en rød allerede eliminert, uten den minste innsats. Om ikke for å teste høydene der Blues ruver, som har fløyet over sine seks turneringskamper, der de ennå ikke har funnet sted.

Interessen var heller i det skandinaviske ansikt til ansikt nesten tusen kilometer unna, i Ljubljana.

I løpet av dagen ble navnene på deres mulige rival krysset ut som et resultat av den siste dagen, inntil bare Norge og Danmark gjensto, overraskelsen på denne siste dagen av hovedturen.

Et kompromittert skandinavisk sammenstøt

To lag som allerede har kvalifisert seg ved avspark, men som har all grunn til å ønske å unngå de franske olympiske mesterne i lys av deres så mange oppvisning på onsdag. Et bevis på dette er antallet tøffe dueller på slutten av spillet som kan sette spor etter seg, spesielt sammenlignet med det franske tempoet.

I de skandinaviske burene snudde avstandsduellen til ulempe for Sandra Toft mot den plettfrie Katrine Lunde (42 år).

Før de fløy til Ljubljana torsdag morgen, ble de blå reddet. Som annonsert nølte ikke Olivier Krumbholz med å beholde sine tre mest ettertraktede spillere siden starten av turneringen: Senter Pauletta Foppa, keeper Cléopâtre Darleux og forsvarsspiller Laura Flippes, samt kantspiller Alicia Toublanc.

I stedet lanserte han tredjekeeper Camille Sinceet og den unge midtstopperen Léna Grandveau (19), som spilte sine første minutter i en stor internasjonal turnering. De utnyttet også de minst etterspurte spillerne, som Tamara Horacek (5 mål fra 7 skudd) eller Océane Sercien-Ugolin (6/5).

You may also like