Home » D. Dargis» Kamuoliniai-thriller evaluert: Gjengeutvikling og forestående kollaps avslørt

D. Dargis» Kamuoliniai-thriller evaluert: Gjengeutvikling og forestående kollaps avslørt

by Russell Crowe

Torsdag kveld, etter to års pause, fant presentasjonen av den siste boken til forfatteren Dailius Dargis «Balls at the Line of Punishment» sted i Akropolis Bookbook.

Stream online

Forfatteren D. Dargis, som kom fra Kaunas og presenterte den niende boken, bemerket at det å organisere et livemøte med lesere i tider med «kamp» er et prosjekt som krever mye innsats. Ifølge skribenten kom representanter fra en av de største bokhandelskjedene med en rekke påstander og forsvant til slutt uten å gi et endelig svar. Så han bestemte seg for å henvende seg til sine langsiktige partnere og selskapet som selger flest bøker i Litauen: «knygos.lt». Det var her møtet til D. Dargis med de mest trofaste leserne ble holdt for første gang.

Dargis bemerket at det ikke er lett å møte lesere under en pandemi. (Foto av Justina Lasauskaitė)

De som kom til arrangementet følte seg som om de var i et fjernsynsstudio, for i bokhandelen var det mye teknisk utstyr typisk for direktesendinger, og flere var på turné med videokamera.

«Det er en vanlig praksis i verden: denne typen sendinger lages av store stjerner når de presenterer sine nyeste filmer eller musikkalbum. Men i Litauen er det fortsatt et sjeldent fenomen i Litauen. Jeg visste på forhånd at ikke alle kunne være med denne begivenheten. natt, så vi tenkte at vi skulle tilby alle våre lojale fans en direktesending på Youtube-plattformen min. Tro meg, dette er ikke en billig fornøyelse, men fra da av vil jeg i det minste takke alle som følger med mine historier, episoder av video på Patreon-plattformen eller de kjøper bøker hver gang, sa D. Dargis.

Arrangementet samlet dusinvis av mennesker, for det meste unge lesere. Forfatterne av krimbestselgerne var henrykte over at bøkene ble lett lest av unge mennesker. «Først og fremst er jeg forfatter, journalist og først da en videoskaper. «I første omgang er det bare skriving som kommer først, så hver gang en ny bok blir publisert og presentert for folk er en større høytid for meg enn jul eller nyttår,» bemerket D. Dargis.

En av de mest populære

Foreløpig er D. Dargis siste verk «Ball at the Line of Punishment» en av de mest populære sakprosabøkene i Litauen. Denne boken er ivrig etter å kjøpe ikke bare på nettet, men også i store bokhandlere. I forrige uke ble D. Dargis» dokumentariske krimthriller om Kamuoliniai salgsmessig redusert kun til den nylig utgitte boken om landets president, Valdas Adamkus.

D. Dargis advarer om at leserne er mye mer interessert i historier i dag enn de var på 1990-tallet. «Men igjen, noen ganger er det vanskelig å forstå publikum, fordi bøker om leger har blitt kjøpt i elleve år på rad, og ballbøker er den lite kjente og mest mystiske gruppen i landet, så dette er sannsynligvis grunnen til at de tiltrakk seg lesernes oppmerksomhet. Selv om jeg egentlig ikke skriver og gir ut bøker for å være blant de mest leste, er det i alle fall veldig gode nyheter, sier D. Dargis.

Jeg vil sitere fra boken: «Og den triste enden av bachurene: «i en boks eller brett».

Forfatteren av bøker om den kriminelle verden sa at den andre utgaven av boken snart ville dukke opp i Maxima bokhandlere og butikker. «Fra begynnelsen trodde jeg at denne boken ville finne leseren sin, så allerede når jeg skrev de første sidene av den og tok meg av utgivelsen av boken, følte jeg meg aldri mer rolig og stabil. Tross alt, noen ganger er det veldig stille å drømme og drømme om suksess, men til slutt blir man litt skuffet. Så i dette tilfellet var det ikke programmert og jeg startet alt på egenhånd, det blir som det blir. Og det ble en artig effekt: Fra det første innlegget om Ballboken eksploderte interessen min for den på Facebook. Det ser ut til at det fra nå av er nødvendig å oppføre seg oftere, ikke bare i bokutgivelsesbransjen, sier D. Dargis, som publiserer bøker uavhengig.

Beskriv en trist slutt

Visvaldas Račkauskas, tidligere generalpolitikommissær i Litauen og mangeårig leder av landets kriminalpoliti, som besøkte bokpresentasjonen og samhandlet med leserne, bemerket at forfatteren som skrev Balloon Story Book gjorde en stor innsats.

«Han har gjort en god jobb med å samle inn mye dokumentarisk informasjon fra offentlige kilder, arkivfiler, forhøre eller rett og slett snakke med dusinvis av spesifikke vitner, medlemmer av organiserte kriminelle gjenger, folk som kjenner dem, eller personer tilknyttet dem som de har vært ofre for kriminalitet og tjenestemenn som fortsatt jobber, og selvfølgelig de som ikke ønsket å avsløre seg selv, sa V. Račkauskas.

V. Račkauskas bemerker at boken i stor detalj beskriver utviklingen av Ball Gangs utvikling fra biltyveri i Litauen til storstilt internasjonal narkotikasmugling. (Foto av Justina Lasauskaitė)

Han uttalte at ved å dyktig sammenligne de innsamlede dataene, avslører forfatteren i sin bok særegenhetene ved utviklingen av den litauiske kriminelle verdenen i nesten tre tiår, og utforsker historiene, forholdene, konkurransen, krigene, likhetene og forskjellene til spesifikke gjenger i Kaunas – Kamuoliniai og Pepino. . «Etter min mening beskriver denne boken i detalj utviklingen av Ball Gangs utvikling fra biltyveri i Litauen og Vest-Europa til storstilt narkotikahandel inn i Norge og Sverige. Bare fra 2006-2014 I de skandinaviske landene kunne det selges mellom 1,5 og 2,5 tonn metamfetamin, bemerket V. Račkauskas. – Etter min mening har forfatteren klart å avsløre de historiske, sosiale, økonomiske, kriminelle og andre forhold ved dannelsen, utviklingen og uunngåelige sammenbruddet av gjeldende kriminelle gjenger, som har blitt et fenomen i Litauen. Jeg vil sitere fra boken: «Og trist pytt slutt: «i en boks eller brett …»

You may also like