Home » Da han kom tilbake fra Norge, befant Kaunas-beboeren seg i et «flaggermus»: han har råd til hver migrant

Da han kom tilbake fra Norge, befant Kaunas-beboeren seg i et «flaggermus»: han har råd til hver migrant

by Russell Crowe

Det viser seg at kun én av fem migranter er klar over muligheten for skatterefusjon. Det var denne muligheten som hjalp Kaunas med å gjenopprette seg i Litauen.

Remigijus fra Kaunas dro til Norge i en alder av nitten, rett etter skoletid. Han jobbet først i en fiskefabrikk, men gikk senere over til en mye mer trivelig jobb på vaskerommet. Mens han jobbet der begynte han å lære norsk på ettermiddagene, og etter å ha lært seg norsk kunne han allerede søke høyere stillinger.

«Det kom bare til vår kunnskap da. Jeg har nettopp lært språket, jobber på bedre og bedre steder og bor i Norge. Men personen planlegger og, som de sier, fiasko drar,» lo Remigijus.

Da moren ble syk med en kronisk sykdom, måtte gutten gå tilbake og ta seg av henne. Til å begynne med var det vanskelig å tilpasse seg å tilbringe seks år i utlandet.

«Siden jeg ikke hadde tenkt å reise tilbake, bodde jeg ikke i Norge som en tradisjonell midlertidig migrant. Jeg satte meg ikke ned, sparte ikke noe, bare levde, brukte penger på nødvendighetene mine og det jeg la inn som jeg trengte senere til bilreparasjoner og ferier.

Derfor, da jeg kom tilbake til Litauen, hadde jeg ikke spart noen kosmisk sum som andre snakker om. Og morens behandling kostet betydelig. Først dekket jeg behandlingen hans med mine egne penger, så ble en del av terapien refundert av staten, og etter hva? Da kjente jeg litt «flaggermus», som de sier.

Jeg hadde vært tilbake i et halvt år da jeg hørte om skatterefusjonen. En venn spurte hvor mye jeg hadde «fikk» og jeg var ikke så bevisst: hva? At? At? Da skjønte jeg at jeg kunne søke. Jeg henvendte meg til selskapet, nesten alt gikk galt og de pengene var til stor hjelp for meg med moren min, helt til jeg slo meg ned i en ny jobb i Litauen, sier Remigijus.

Tallene viser sannheten

I følge en undersøkelse utført av RT Tax er det bare mindre enn 50 % som bestemmer seg for å inndrive skatt. personer som har jobbet i utlandet. De fleste av dem oppdager muligheten gjennom venner eller ved et uhell ser informasjon på nettet; disse kildene representerer nesten 80 %. av alle svarene.

Kunnskapen om muligheten for skatterefusjon er imidlertid fortsatt delvis en tilfeldighet og samsvarer ikke med informasjonen vi vanligvis kjenner til; La oss si at vi må betale helseforsikringsavgifter eller kjøpe bilforsikring.

Selv om mindre enn halvparten av emigrantene bestemte seg for å gripe muligheten, siterte Žydrūnas Janušauskas, direktør for RT Tax, tallene som ikke levner tvil om at det er verdt å få tilbake skatt.

«Det er veldig vanskelig å si hvor mange skatter som kan returneres fordi det ikke er noe riktig svar. Mye avhenger av forskjellige variabler, som i Tyskland, hvis en person tjener opptil 11 tusen i året. EUR, kan vi refundere alle betalte inntektsskatter , hvis en person tjener for eksempel mer enn 11 tusen, så en person kan allerede returnere bare en viss del av inntektsskatten.

Vi har anslått at våre klienter i gjennomsnitt får 804 euro tilbake, men det var saker med 11 og 19 tusen euro. Skatter kan generelt refunderes i løpet av de siste 4-5 årene, «forklarte Ž. Janušauskas.

Det er best å konsultere spesialister.

Listen over land og tilfeller der skatter kan inndrives er ikke uttømmende. Ifølge direktøren for RT Tax hjelper selskapet med å inndrive skatter og andre fordeler fra følgende land: Storbritannia (EX), Irland, Norge, Danmark, Tyskland, Holland, Østerrike.

«Vi hjelper også med å inndrive inntektsskatt fra folk som har jobbet i USA. De fleste av kundene er studenter som har jobbet for Work and Travel i USA for å kreve disse avgiftene,» sa Ž. Janušauskas.

Noen mennesker kan bli fristet til å prøve å gjøre det selv når de får vite om skatterefusjon. Hvorfor ikke gjøre det? Svaret er enkelt: Hvis du ikke er spesialist på området og generelt nylig har hørt at du kan få pengene tilbake, vil du heller gjøre alt riktig og ta 100 prosent av den muligheten.

«Da kom det bare til oss.Vi anbefaler alltid å kontakte fagfolkene som gjør dette arbeidet og vi gjør det av enkle grunner.

Det er mulig å fylle ut dokumentene, men ofte har de ansatte i skattemyndighetene mange spørsmål og det er direkte kommunikasjon mellom de ansatte i selskapet vårt og de ansatte i skattemyndighetene. Det er ikke lett for mange å svare på spørsmålene, korrigere informasjonen, av disse grunnene er refusjonen av ytelser forsinket eller ikke gjort i det hele tatt, sa Ž. Janušauskas.

Hvem kan få dem tilbake og når?

Refusjon er ikke uvanlig og er ofte et resultat av ufullstendig papirarbeid.

Hovedårsakene, som nevnt av direktøren for selskapet, er følgende:

a) Personen jobbet uformelt og betalte ikke inntektsskatt;
b) Arbeidsgiver betalte ikke skatt på arbeidstakeren;
c) Arbeidsgivere svarer ikke på henvendelser om skjema eller slutter å jobbe.

I alle andre tilfeller er det mulig å klage til selskapet innen en periode på ca. 3 til 6 måneder fra datoen for innlevering av dokumentene.

Vi inviterer deg til å delta i konkurransen og nominere ditt familiemedlem. Du kan gjøre det ved å klikke her.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale på noen måte uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, skal DELFI oppgis som kilde.

You may also like