Home » dårlig vær i sørvest, Marokko stengt til 31

dårlig vær i sørvest, Marokko stengt til 31

by Russell Crowe

Hver kveld, en komprimert oppsummering av de beste nyhetene fra Frankrike og verden … Denne fredagen 10. desember 2021, her er dagens (5) uunngåelige nyheter med redaktørene av 24matins.fr.

1) Fredag ​​traff store nedbørsmengder sørvest, hvorav syv avdelinger var satt på oransje vakt av Météo-France. Hautes-Pyrénées, Ariège, Haute-Garonne, Gers, Pyrénées-Orientales, Landes og Pyrénées-Atlantiques ble derfor kalt til å møte risikoen for regn og flom.

2) Generaldirektoratet for sivil luftfart (DGAC) i Marokko kunngjorde denne torsdagen at alle flyvninger til og fra kongeriket var innstilt frem til 31. desember. Mens maritime forbindelser ser ut til å være inkludert i tiltaket, sier regjeringen at de «studerer» hjemsendelsen av sine strandede borgere.

3) Torsdag krevde en lastebilulykke i det sørlige Mexico livet til minst 53 irregulære migranter. De fleste av ofrene, klemt inn i tilhengeren til lastebilen, var fra Guatemala. Lastebilen skal ha veltet etter å ha krasjet inn i en vegg i full fart.

To journalister mottar Nobels fredspris

4) Fredag ​​i Oslo (Norge) mottok filippinske Maria Ressa og russeren Dmitri Mouratov, utpekt som forkjempere for pressefrihet, Nobels fredspris. I begynnelsen av oktober mottok disse journalistene, hvorav den første sitter i fengsel, denne utmerkelsen for sin «ivaretakelse av ytringsfriheten».

5) Fredag ​​etter anke omgjorde High Court of Justice i London en avgjørelse fattet i første instans om avslaget på å utlevere Julian Assange til USA. Grunnleggeren av Wikileaks-plattformen, forsikret den amerikanske regjeringen, bør ikke bli utsatt for «alvorlige administrative tiltak» som vil påvirke en allerede svekket helse.

You may also like