Home » De fleste av D!CI-nyhetene for denne onsdagskvelden 8. mars

De fleste av D!CI-nyhetene for denne onsdagskvelden 8. mars

by Edvard Munch
God natt alle sammen…

En annen sosial mobilisering i dag er den internasjonale kvinnedagen. En demonstrasjon av kvinner fant sted klokken 15:00 i Gap.

Også tidlig på ettermiddagen ble det undertegnet en lokal kontrakt mot intra-familie, sexistisk og seksuell vold i kommunene Buëch Dévoluy. Et viktig dokument med tanke på forebygging.

Og så på Hautes-Alpes avdelingsmuseum fra kl. 18, et kunstnerisk møte rundt Minerals-utstillingen som fremhever kvinnelige kunstnere. Også verdt å merke seg denne ettermiddagen fra 19:30 til 22:00 på treningsstudioet Lafaille de Gap, en gratis aktivitet for å trene volleyball og selvforsvar.

Hautes-Alpes Farmers» House kommer snart. Den åpner dørene neste september. Dette vil være den sentrale polen som vil samle alle landbrukskreftene i avdelingen: Landbrukskammeret, men også Agri Bio, Cuma, Ciel Azur, Cerpam, husdyrtjenesten eller til og med SIKRERE. Mål: å forenkle livet til operatørene. Et prosjekt, på 5 millioner euro, finansiert med tilskudd fra staten, regionen, avdelingen.

Også i nyhetene

Pensjonsreformen er fortsatt i fagforeningenes kikkert. De holder presset på regjeringen med nye blokader i dag, spesielt i havner og raffinerier. Etter gårsdagens sterke mobilisering i gatene, er det berammet en ny aksjonsdag på lørdag i hele Frankrike.

I tillegg sender Enedis en klage for strømbruddene som rammet mer enn 5000 kunder i Drôme-Ardèche i går. Spesielt i Annonay, høyborg for arbeidsminister Olivier Dussopt, som fordømmer en alvorlig og uakseptabel handling. CGT Mines-Énergies advarer: det vil være andre tiltak i løpet av uken, kutt og reduksjoner med fokus på elektrisitetsproduksjon.

Sport, nederlag for Gap-raptorene i deres første kamp i Magnus League-sluttspillet… Haut-Alpins tapte 5-6 i går kveld mot Cergy-Pontoise Jokers. Neste møte for Gapençais er i kveld for den andre etappen, fortsatt på isen i Cergy. Start kl 20.30.

Langrenn: Haut Alpin Richard Jouve skal delta i ski-VM neste uke i Norge. Det franske forbund avslørte i morges navnene på de som ble valgt ut til Frankrike-laget.

Alle D!Ci-nyheter er kontinuerlig tilgjengelig på dici.fr.

God natt alle sammen.

You may also like