Home » De mest populære kafeene i Nida, hvor folk ikke stopper selv for de lange køene: hva gjør dem spesielle?

De mest populære kafeene i Nida, hvor folk ikke stopper selv for de lange køene: hva gjør dem spesielle?

by Russell Crowe

Dette er stedene som skaper en spesiell aura for Nida. År etter år kommer ferierende tilbake dit, noen venter til og med på at sommeren skal komme. Så jeg fokuserte også på de stedene.

Og jeg vil gjerne begynne med røkt fisk. Sannsynligvis vil rundt nitti prosent av folk som kommer til stranden kjøpe røkt abbor, steinbit eller makrell minst én gang i løpet av ferien. Det er en fiskekiosk i hver gate i Palanga, og bildet er annerledes i Nida: Her er det langt færre utsalgssteder, bare noen få. Grunnen er veldig enkel: Det har vært rekordsalg av røkt fisk i mange år. Mange sier at du ikke finner noe bedre i Litauen.

Det er et sted i Nida som heter Pas Jonas. Veldig ofte er det en enorm kø av kunder her, og fisken kjøpes på en time. Så snart den fortsatt varme fisken er tatt ut av røykeriet, kommer folk sammen og løser inn alt. Noen tar den med hjem, andre spiser på stedet.

Konkurransen er stor. Flere sultne kunder står på beina både morgen og kveld. En slik video ble definitivt ikke sett på noen annen fiskekiosk.

En av vertene for denne fiskerestauranten er Eglė Mizerė. Hun er barnebarnet til grunnleggeren, datteren til den nåværende lederen. Når du besøker Pas Jonas, vil du også få møte din mor, søster, tante, onkel, fetter og mange andre familiemedlemmer.© Orijus Gasanovas

Egle sier at dette stedet aldri har hatt noen publisitet. Alt gikk på den mest naturlige måten. Og til nå. Noen prøver det, sier han til en annen, til en annen. Så strømmen av kunder tar aldri slutt.

Å stå i kø med «Jonas» er forresten ganske gøy. Av egen erfaring kan jeg si at du kan få nye venner her og snakke om Nida uansett. Menneskene på dette komplekset er veldig vennlige og avslappede.

Ultimate avslapning, engasjerende musikk og lange timer med samtaler med venner – dette er et annet ekstremt populært sted i Nida. Sandwichbar, nærmere bestemt en trehytte under kastanjetreet. Ja, forresten, den heter «Chestnut».


De mest populære kafeene i Nida, hvor folk ikke stopper selv for de lange køene: hva gjør dem spesielle?

© Orijus Gasanovas

Dette stedet drives av en av grunnleggerne, Raimondas Baublys, som selv ikke forventet ideen om hva som kunne komme av ham og den tidligere jenta, nå bare en forretningspartner. Og ideen kom til å innse at det ikke er noe sted å spise i Nida sent på kvelden.

Raimondas sier at starten på denne virksomheten var helt punk. Han gjorde det som så ut til å være best på den tiden, uten regler, seriøse forretningskalkyler og lignende. Han bestemte seg umiddelbart for at han ville jobbe så lenge folk var borte. Men de hadde tydeligvis ikke forventet at de skulle gå mesteparten av dagen.

Så i dag jobber Chestnut om morgenen, jobber gjennom lunsj og jobber om natten. En ekte snacksbærer. Etter mange eksperimenter og regelmessige spisestedsundersøkelser, ble det besluttet å ikke ha en omfattende meny på Chestnut. Som Raimondas sier, alt du nå kan finne på menyen er det beste og mest smakfulle.


De mest populære kafeene i Nida, hvor folk ikke stopper selv for de lange køene: hva gjør dem spesielle?

© Orijus Gasanovas

Kastanjesjefen forteller at det vanligste komplimentet du hører fra barbesøkende er at her i Nida sentrum, mens du sitter under dette gigantiske treet, føler du at du er et sted langt unna Litauen.

Se hvordan deilige kastanjesmørbrød ser ut og hva som skjer i Nidas mest populære hage på Ory’s Travels.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale på noen måte uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, skal DELFI oppgis som kilde.

You may also like